Reparaties

Laat uw Ford repareren in de garage van Auto Molenaar

Moeten er reparaties uitgevoerd worden aan uw Ford, maak dan een afspraak met Auto Molenaar. Onze monteurs werken met de nieuwste technieken en beste onderdelen.

Originele Ford Onderdelen
Zijn er onderdelen versleten of beschadigd, dan vervangen we deze door originele Ford-onderdelen. Het is belangrijk om uw Ford 100% Ford te houden, enerzijds om de veiligheid van u en uw passagiers te kunnen garanderen, anderzijds om de waarde van uw auto bij eventuele verkoop zo gunstig mogelijk te houden.

Alle Ford-onderdelen zijn ontworpen om goed met elkaar samen te werken. Omdat de originele Ford vervangingsonderdelen volgens dezelfde specificaties worden gemaakt, zullen deze optimaal samenwerken met de bestaande Ford-onderdelen in uw auto. Wel zo veilig.
Originele Ford-onderdelen zijn duidelijk herkenbaar aan het originele Ford handelsmerk dat vaak op een prominente plaats op het onderdeel staat.

Garantie op reparaties
Of het nu om onderhoud, reparatie of carrosserieaanpassingen gaat, of om het kiezen van Ford-accessoires, u ontvangt daar Ford-garantie op tot maar liefst 1 jaar. En daar komt bij dat, wanneer u besluit uw Ford te verkopen, de garantie overdraagbaar is; een extra voordeel voor de nieuwe eigenaar.

Veel voorkomende reparatiewerkzaamheden
 • Accu
  De accu is een soort batterij die wordt opgeladen tijdens het rijden, en levert stroom aan onder andere de verlichting, ruitenwissers, de radio, maar ook aan de startmotor. Een defecte accu behoort tot de meest voorkomende gevallen bij pech onderweg volgens de ANWB. Zorg ervoor dat de accu van uw Ford tijdig wordt vervangen om stilstand te voorkomen.
   
 • Distributieriem
  De distributieriem drijft de krukas en de nokkenas aan. De krukas bedient de zuigers en de nokkenas bedient de kleppen. Niet alleen de distributieriem slijt maar ook de span- en geleide rollen, daarom dienen bij sommige motoren deze ook te worden vervangen. De distributieriem mag slechts één keer worden aangespannen en daarom bieden we vaak aan om bij een versleten distributieriem ook gelijk de waterpomp te vervangen.
   
 • Remsysteem
  Vervanging van remschijven en remblokken is een specialistisch karwei, dat u het best door een van de monteurs in onze garage kunt laten doen.
   
 • Ruitenwissers
  Het is aan te raden regelmatig uw ruitenwissers te vervangen om vervelende strepen te voorkomen en goed zicht te behouden. U kunt in onze werkplaats ruitenwissers kopen geschikt voor uw auto. Laat u informeren.
   
 • Airco
  Een slecht werkende airconditioning zorgt niet alleen voor minder comfort in de auto, maar heeft zelfs een negatief effect op het brandstofverbruik. Laat daarom elk jaar uw airco checken in de werkplaats van Auto Molenaar in Volendam.
Moet er een reparatie uitgevoerd worden, dan kunt u contact met op opnemen en een afspraak met de garage maken.
Is de reparatie niet groot, dan kunt u ook altijd even langs rijden. Als we het op dat moment niet te druk hebben, kunnen we u meteen helpen. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor het vervangen van defecte lampen.
Contact
Voor alle vragen, opmerkingen, offertes, proefritten kunt u contact met ons opnemen.