Banden

Dekkerautogroep Autobanden
De banden van uw auto vormen het enige contact dat uw auto heeft met het wegdek. Ze bepalen voor een groot deel het weggedrag. Het is wel duidelijk dat kwalitatief goede banden voor meer veiligheid zorgen en gunstiger zijn voor het brandstofverbruik.

Profieldiepte
Elke band slijt en verliest dus profieldiepte en dit betekent een slechtere afvoer van water. Is de profieldiepte zo gering, dan kan dat uiteindelijk leiden tot 'aquaplaning', waarbij de auto op een dun laagje water rijdt/glijdt en totaal geen contact meer heeft met de weg. Dit kan tot een gevaarlijke slippartij leiden. Daarom is het belangrijk dat versleten banden op tijd vervangen worden. Als het profiel minder is dan 2 mm raden we u aan om uw banden te vervangen. Laat het profiel van uw banden voor uw eigen veiligheid dus regelmatig controleren!

Bandenspanning
Wat u ook in de gaten moet houden is de bandenspanning. Zowel een te lage als een te hoge bandenspanning is nadelig, omdat in beide gevallen het contact met het wegdek niet optimaal is, wat weer gevolgen heeft voor de rijeigenschappen van de auto. Ook heeft u met een verkeerde bandenspanning meer kans op een klapband. Naast de veiligheidsrisico's heeft een verkeerde bandenspanning ook effect op uw brandstofverbruik en op de levensduur van uw banden.
Wat de juiste bandenspanning van een Ford is, kunt u terugvinden aan de binnenkant van de bestuurdersportier en bij de oudere modellen aan de binnenzijde van het brandstofklepje. Uiteraard staan deze gegevens ook in uw instructieboekje.

Controle systeem bandenspanning
Het controlesysteem houdt tijdens het rijden de bandenspanning continu in de gaten. Als er een afwijking van de voorgeschreven spanning wordt opgemerkt, dan wordt dit vermeld in het dashboard. Het bandencontrolesysteem wordt meestal 'TMPS' benoemd, de Engelse afkorting van Tyre Pressure Control System. Dit controlesysteem vormt geen vervanging voor de handmatige controle van de bandenspanning.

Uitlijnen
Om uw banden op topniveau te houden en veilig te rijden, is het belangrijk om uw voertuig regelmatig te laten controleren op uitlijning. Met uitlijnen worden afwijkingen in de wielstanden aangepast. Deze afwijkingen kunnen na verloop van tijd optreden door situaties als een stoeprand, een grote steen op de weg of een gat in het wegdek. Het is niet prettig rijden met niet goed uitgelijnde wielen. Bovendien brengt het uw veiligheid in gevaar. Daarom is het belangrijk om de uitlijning regelmatig te laten controleren. Uitlijnen zorgt ervoor dat uw banden en auto-onderdelen minder snel slijten, u minder brandstof verbruikt en dat u veiliger en comfortabeler rijdt.

In onze werkplaats kunnen wij de uitlijning voor u checken. Kom langs in de werkplaats of maak een afspraak.
Contact
Voor alle vragen, opmerkingen, offertes, proefritten kunt u contact met ons opnemen.