Ranger

v.a. € 26.100
OverzichtDesignRijervaringVermogen en efficiëntieVeiligheid
Een beul van auto
Evenals het vorige model is de nieuwe Ford Ranger nog steeds een onverwoestbare pick-up, gebouwd om te werken, en gekocht om zijn functionaliteit, maar in de nieuwe outfit voorzien van een nieuw gevoel van comfort en stijl.

Dankzij de krachtige motoren en de permanente vierwielaandrijving is de Ranger uitermate geschikt voor gebruik in off-road omstandigheden. Voeg daarbij zijn enorme laadvermogen en u weet waarom de Ford Ranger als het werkpaard van de Ford-familie wordt aangemerkt.

De Ford Ranger is verkrijgbaar in twee uitvoeringen van de 2,2-liter TDCi Duratorc turbodiesel, te weten de 130 pk en de 160 pk versie. Daarboven wordt de lijn afgerond door de 3,2L TDCi Duratorq-dieselmotor met 200 PK en een koppel van 470 Nm. En laten we eerlijk zijn: de nieuwe Ford Ranger is ook gewoon een heel stoere auto!

Robuust gebouwd
Afhankelijk van het model en motorvermogen kan de Ranger tot 1403 kg meevoeren en 3500 kg trekken. Dat noemen we nou een werkpaard, temeer omdat rijden door 80 cm water evenmin een belemmering voor hem is. Laten we daarbij echter niet vergeten dat de Ranger ook zondermeer een comfortabele auto is. Een stoere alleskunner die met tal van technologische voorzieningen tot de modernste auto’s gerekend kan worden.

Slimme keuze
De nieuwe Ranger is een geweldig auto voor zowel werk als privé. Wakeboards in de bak en op naar het strand. En als het weekend voorbij is staat de Ranger weer klaar om u en uw gereedschap of lading te vervoeren.

Voorzien van de nieuwste technologieën als Ford SYNC2 met een nieuw 8"-kleurenscherm, Adaptive Cruise Control met Forward Alert, een Lane Keeping System, Traffic Sign Recognition en Driver Alert, behoort de Ranger tot de top van wat de markt te bieden heeft.
Exterieur - modern en functioneel
De Ranger oogt helemaal van deze tijd met zijn markante uitstraling en onmiskenbare familietrekjes van de Ford-familie. De auto is gebouwd voor het zware werk, maar is functioneel en comfortabel genoeg om ook een ideale privé-auto te zijn. De stoere vormgeving draagt daaraan bij.

Interieur als in een personenauto
Neem plaats achter het stuur en begin te rijden. Het voelt meteen vertrouwd dankzij de ergonomisch vormgegeven stoelen en de onder handbereik geplaatste functiebedieningen. Handige voorzieningen completeren het gevoel dat overal aan gedacht is. Ook aan het weggedrag. De besturing is fijn direct en het onderstel is optimaal in balans met het karakter van de auto.

Kleuren
Het kleurenpalet van de Ranger benadrukt de identiteit van de auto en onderstreept uw persoonlijkheid.

Bekleding
Een cabine met stijl, comfort en praktisch gemak met een uitstraling van robuuste degelijkheid, maar ook met een expliciete stijl. Zo is het interieur van de Ranger. Voorzien van luxe, stijl en praktisch gemak.

Sterk en geavanceerd
Verwacht geen lichtvoetige balletdanser. De Ford Ranger is een beul van auto die bergen kan verzetten, maar niettemin is voorzien van geavanceerde technologieën die de rijprestaties optimaliseren en waken over uw veiligheid. Wie sterk is moet ook slim zijn.

Spraakbediening
Het Ford SYNC 2 infotainment systeem kunt u met gesproken opdrachten bedienen. Maakt niet uit wat: muziek, telefoon, navigatiesysteem of klimaatbeheersing. Naast spraakbediening kunt u ook kiezen voor het 8"-kleurentouchscreen. U kunt zelfs een lijst van lokale restaurants opvragen door te zeggen 'Ik heb trek', of open de Michelingids om u te helpen bij het kiezen en reserveren, en/of vind een hotel in de buurt. Wifi-connectiviteit is met een USB-modem beschikbaar via hotspots. 

Veilige cruise control
Adaptive Cruise Control-technologie gaat een stap verder dan een normale cruise control. Het systeem werkt met een ingebouwde radar die bij het naderen van een voorligger de snelheid automatisch aanpast. Zodra de weg voor u weer vrij is, versnelt de auto naar de ingestelde snelheid. De ACC beschikt ook over Forward Alert, een controlesysteem dat u waarschuwt als u een voorligger te dicht nadert.

FA (Forward Alert) kijkt altijd vooruit
Forward Alert detecteert het voor u rijdende verkeer en geeft een waarschuwing als u een voorligger te dicht nadert, of als er voor de auto obstakels opdoemen. Als u niet reageert en ondanks de waarschuwing toch te dichtbij komt, bereidt het systeem de remassistentie voor en verhoogt de gevoeligheid van het remsysteem, waardoor u snel tot stilstand komt, zelfs als u licht afremt. Ford hecht eraan te benadrukken dat dit systeem niet bedoeld is om in de plaats te treden van uw eigen alertheid.

Elk terrein de baas
U rijdt op een normaal begaanbare weg en heeft de auto ingesteld op 4 x 2. Dan verlaat u de weg en komt op onverhard terrein. U schakelt naar 4x4 High Range. Even later wordt het terrein nog slechter: modderig, stijgend en vol onverwachte hellingen. U stelt de Ranger in op 4x4 Low Range en bereikt fluitend de plaats van bestemming. Een speciale techniek, aangeduid als Electronic Shift-On-The-Fly, maakt het mogelijk onder het rijden te schakelen tussen 4x2 en 4x4 High Range.

Binnen de lijnen rijden
Het Lane Keeping System signaleert als u ongewild buiten de lijnen van uw rijstrook komt. Met een naar voren camera detecteert het systeem de positie van uw auto en geeft een waarschuwing als u de rijstrook verlaat. Reageert u niet, of te laat, dan kan Lane Keeping Alert bijsturen om u weer terug te leiden naar de rijstrook. Het systeem wordt automatisch uitgeschakeld bij snelheden onder 65 km/u en kan desgewenst handmatig worden uitgezet.

Verkeersborden spotten
Traffic Sign Recognition let op de verkeersborden voor snelheid of inhalen en projecteert het betreffende bord op het instrumentenpaneel.

Superieur licht
De Glare Free High Beam-koplampen reageren op rijomstandigheden en passen zichzelf aan zonder anderen te verblinden. De nieuwe koplampen/lichten volgen uw rijrichting, ook als u een bocht neemt en verlichten zodoende permanent het wegdek voor uw auto.

Wakker blijven
Driver Alert houdt u wakker tijdens het rijden. Het systeem bewaakt voortdurend uw rijgedrag en weet wanneer uw rijgedrag door vermoeidheid verandert. Dan verschijnt op het display een waarschuwingspictogram dat u voorstelt om even te pauzeren. Neemt uw waakzaamheid verder af, dan wordt de waarschuwing herhaald in combinatie met een beltoon.

Comfort en gemak
Voor een rijk gevoel
Gemak geeft een rijk gevoel en dat hoeft niet alleen weggelegd zijn voor luxe personenauto’s. De Ranger zit vol intelligente systemen die het u makkelijk maken om de auto te gebruiken en te rijden. Daarnaast beschikt de auto over een ruim en luxueus interieur en niet te vergeten veel praktische en flexibele opbergruimten. De Ranger is er om u te dienen.

Handsfree bediening met Ford SYNC
Met Ford SYNC kunt u het audiosysteem bedienen, bellen en gebeld worden en de temperatuurinstellingen aanpassen door middel van gesproken opdrachten. Zeg wat u wilt en het gebeurt. U kunt uw handen aan het stuur en uw blik op de weg houden. Als dat niet veilig is! Ook kunt u muziek draadloos naar de autoradio streamen

Eenvoudig achteruitrijden
Schakel de auto in zijn achteruit en de achteruitrijcamera wordt automatisch geactiveerd. Op het scherm in de middenconsole ziet u precies wat zich achter de auto bevindt, ook de voor uw ogen onzichtbare paaltjes, vuilnisbakken en lage muurtjes… Het systeem toont ook virtuele richtlijnen om u te helpen in de allerkleinste parkeerruimtes te parkeren.

Parkeren met geluid
De Ranger is uitgerust met parkeersensoren die een waarschuwingssignaal geven als u een obstakel te dicht nadert. Hoe dichter u bij het obstakel bent, des te luider het signaal wordt.

Goed om te weten
De Ford Ranger heeft een boordcomputer in het instrumentenpaneel. Het systeem verschaft nuttige informatie over het brandstofverbruik, de snelheid, de buitentemperatuur en kan uw dagkilometers bijhouden. De actieradius geeft een schatting van de nog af te leggen kilometers in relatie tot de voorraad brandstof. Dit is handig als u tijdens lange reizen uw tankstops wilt plannen.

Vindt uw bestemming met satellietnavigatie
Het geïntegreerde navigatiesysteem met 8”-kleurenscherm leidt u probleemloos naar uw plaats van bestemming. Bijzonder is dat u uw opdracht met spraakbesturing kunt ingeven.

Temperatuur naar wens
Wat uw passagier misschien behaaglijk vindt, is voor uzelf misschien te koud of te warm. De oplossing is een dubbel geregelde automatische airconditioning (DEATC). Met deze voorziening kunt u twee verschillende temperaturen instellen voor u en uw voorste passagier. De temperaturen kunnen 4 °C van elkaar verschillen.

Ongekend tankgemak
Nooit meer vieze handen of per ongeluk verkeerd tanken. Met Ford Easy-Fuel is dat uitgesloten omdat bij een verkeerde keuze het tankpistool gewoonweg niet past. Bovendien werkt Ford Easy-Fuel zonder tankdop, waardoor uw handen schoon blijven.

Ruitenwissers met regensensor
Ruitenwissers met regensensor worden automatisch ingeschakeld bij de eerste regendruppel en als de bui verhevigt neemt de wissnelheid evenredig toe. U kunt zelf instellen wanneer het systeem ingeschakeld wordt: bij de eerste druppel, of even later als de wissers echt aan het werk kunnen.

Automatisch inschakelende verlichting
De verlichting van de Ranger wordt automatisch ingeschakeld bij afnemend licht, zoals invallende schemering, mist, regen, of wanneer u een tunnel inrijdt.

Uw voorruit snel ijsvrij
Het heeft gevroren en u wilt snel vertrekken. Quickclear maakt uw voorruit in een handomdraai vorstvrij met niet meer moeite dan één druk op de knop.

Inklapbare buitenspiegels
Bij het afsluiten van de Ford Ranger klappen de spiegels automatisch naar binnen. Dit voorkomt schade wanneer de auto geparkeerd staat. U hoeft er niets voor te doen. Bij ingeklapte spiegels worden tegelijk de geïntegreerde richtingaanwijzers beter beschermd. Daarnaast zijn deze optionele buitenspiegels elektrisch verwarmbaar, waardoor ze snel en gemakkelijk sneeuw-, ijs- of condensvrij worden gemaakt.

Comfortabele voorstoelen
In de Ranger kunt u uw zitpositie geheel naar wens instellen dankzij de verstelbare bestuurdersstoel en het volledig verstelbare stuurwiel. Ook is het mogelijk een ingebouwde armsteun, een verstelbare lendensteun of verwarmbare voorstoelen te bestellen. Op sommige modellen is dit zelfs standaard. De stoelen zijn ontworpen om het rijden in de Ranger net zo gerieflijk te maken als in een luxe personenauto. Per slot van rekening gaat het om intensief gebruikte werkplekken.

Plaats voor drie
In de Ranger is plaats voor drie personen inclusief de bestuurder. Wanneer u de middelste zitplaats niet gebruikt, kunt u deze neerklappen waardoor een vlakke ruimte ontstaat voor uw vervoersdocumenten. Onder de stoelen bevindt zich een handig opbergvak.

Entertainment naar wens
U kunt kiezen uit een uitgebreid assortiment van de nieuwste geïntegreerde voorzieningen voor entertainment en informatie, zoals een premium pakket met een DAB-radio, CD-speler, USB-aansluiting, multi-functioneel display, volledige Europese navigatiesysteem, achteruitrijcamera, Ford SYNC en een geavanceerde luidsprekeropstelling.

Ruitenwissers met regensensor
Ruitenwissers met regensensor worden automatisch ingeschakeld bij de eerste regendruppel en als de bui verhevigt neemt de wissnelheid evenredig toe. U kunt zelf instellen wanneer het systeem ingeschakeld wordt: bij de eerste druppel, of even later als de wissers echt aan het werk kunnen.

Vloerbescherming
De Ford Ranger beschikt over rubberen vloeren die helpen de laadruimte schoon te houden. Daarnaast voorkomt het rubber slijtage en de kans op beschadiging van de eigenlijke laadvloer en stootranden.

Sterk en geavanceerd
De krachtige Duratorq-dieselmotoren hebben hun prestaties en betrouwbaarheid in de praktijk bewezen. De nieuwste versies bieden meer vermogen in combinatie met een lager brandstofverbruik en betere emissiewaarden.

Krachtigere en zuinigere dieselmotoren
De 2,2L TDCI Duratorq-dieselmotor heeft een naam op te houden wat betreft prestaties, kracht en betrouwbaarheid. De 130 PK-versie is verkrijgbaar met een handgeschakelde 6-versnellingsbak, terwijl de 160 PK-versie ook met een 6-versnellingen automaat leverbaar is. Voor nog meer vermogen kiest u de 3,2L TDCi Duratorq-dieselmotor met 200 PK en koppel van 470 Nm.
De 160 pk gebruikt 6,5L/100 km/u met een uitstoot van 171 g/km CO2 (160PK 4x4 met handgeschakelde 6-versnellingsbak en 3,15 FDR).

Handgeschakeld of automatisch
Er zijn twee verschillende transmissies. Met de handgeschakelde 6-versnellingsbak kunt u heel nauwkeurig schakelen en de automatische 6-versnellingsbak biedt nauwkeurig afgestelde schakelmomenten.

Brug open, motor uit
Stil staan voor de brug, voor een stoplicht, of in de file, dan heeft u de motor even niet nodig. Auto Start-Stop schakelt de motor automatisch uit, terwijl functies als de ventilatie, de radio en Ford SYNC voeding houden. Zodra u het gaspedaal indrukt en de eerste versnelling selecteert, start het systeem de auto opnieuw.

Overbrenging naar keuze
Afhankelijk van de leverbaarheid kunt u bij aanschaf van de Ranger ook een keuze maken voor de asrotatie met een onderscheid in het brandstofverbruik (standaard overbrenging) of trekkracht (optimale overbrenging). Dit geldt alleen voor de 160 PK Duratorq 2,2L motor.
U rijdt niet alleen
De Ranger is ontworpen om te werken en daarvoor optimaal toegerust met een hoog veiligheidsniveau. Kijk maar eens naar het pakket veiligheidstechnologieën dat u tijdens het rijden ten dienste staat en actief bijdraagt aan uw veiligheid en het rijcomfort.

Emergency Assist in buitenland
Emergency Assist kan levens redden. Dit onderdeel van Ford SYNC kan automatisch in contact treden met de alarmcentrale als bij een ongeluk de airbag geactiveerd wordt, of de benzinepomp zichzelf uitschakelt. Het systeem kan cruciale informatie, zoals uw gps-coördinaten, doorgeven, zelfs wanneer u bewusteloos bent. Helaas werkt het vooralsnog niet in Nederland, maar wel in 30 andere landen. Via Ford Sync kunt u natuurlijk wel altijd 112 bellen.

Aanhanger in het gareel
Trailer Sway Control registreert het rijgedrag van een aanhanger en reageert op onverwachte bewegingen (slingeren). Als dat het geval is wordt de snelheid verlaagd tot het probleem is opgelost en u de aanhanger weer gecontroleerd kunt trekken. Bij het afremmen wordt het motorkoppel verlaagd en de remdruk op alle vier de wielen geleidelijk verhoogd.

Beheerst heuvelafwaarts rijden
Hill Descent Control (HDC) reguleert uw snelheid bij afdalingen in off-road omstandigheden, zonder dat u de rem of het gaspedaal hoeft aan te raken. Het systeem werkt zowel vooruit- als achteruit.

Controle op weggedrag
De auto is uitgerust met Elektronic Stability Control (ESC), een reeks technologieën die ontworpen is om u nog meer controle over uw voertuig te geven. Sensoren detecteren plotselinge wijzigingen in richting of rem- of rijgedrag, waardoor u de controle zou kunnen verliezen. ESC stelt vervolgens de snelheid van elk wiel nauwkeurig bij om de stabiliteit van de auto te vergroten en slippen te voorkomen.

Roll Stability Control
Dit systeem herkent potentieel gevaarlijke situaties en activeert de ESC om de stabiliteit te behouden.

Hulp bij hellingproef
Hill Start Assist helpt u weg te rijden vanaf een helling. Zodra u de rem loslaat handhaaft het systeem de remkracht op de wielen gedurende 2,5 seconden. Hierdoor heeft u voldoende tijd om het gaspedaal te bedienen en de auto op te laten trekken. Het is ook een handige functie bij het starten en stoppen op een gladde ondergrond.

Meer grip voor veilig weggedrag
Grip op de weg is belangrijk voor uw veiligheid. Met het geavanceerde Traction Control System (TCS) houdt de Ranger grip op de weg doordat het systeem wielspin voorkomt. Het systeem controleert continu het vermogen dat naar elk wiel wordt overgebracht en past dit aan voor een maximaal wielcontact tijdens versnellen.

Controle over elke lading
Load Adaptive Control (LAC) past het elektronisch stabiliteitsprogramma (ESP) aan, afhankelijk van de belading van de Ranger Custom, door op een slimme manier op de signalen van het stuurwiel te reageren. Dit zorgt voor controle en stabiliteit in alle laadomstandigheden.

Extra remkracht
Emergency Brake Assist (EBA) verhoogt automatisch de remdruk wanneer dat nodig is om bij een noodstop tijdig tot stilstand te komen. Daarvoor registreert het systeem de door u toegepaste remdruk en past het zo nodig aan. Bij hard afremmen zullen de knipperlichten aan de achterzijde herhaaldelijk gaan knipperen om achterliggende bestuurders te waarschuwen

Samenwerkende systemen
De Ford Ranger is uitgerust met een reeks van veiligheidssystemen om u en uw passagier te beschermen. Optimale bescherming bestaat uit samenwerkende systemen die gezamenlijk in werking treden op het moment dat zich een aanrijding of ongeval voordoet. Het Intelligent Protection System (IPS) coördineert een serie veiligheidsvoorzieningen voor maximale bescherming van u en uw passagiers. Naast een schokabsorberende carrosserie, worden alle inzittenden beschermd door een reeks airbags en geavanceerde veiligheidsgordelsystemen.

Help, lekke band!
Als een van de banden tijdens het rijden snel spanning verliest, waarschuwt het TPMS (Tyre Pressure Monitoring System) u onmiddellijk door een pictogram in het instrumentenpaneel weer te geven. Zo krijgt u de kans om op een veilige manier te stoppen en het probleem te verhelpen.

Bescherm en beveilig uw auto tegen dieven
Uw kostbare bezit wordt beveiligd door een geavanceerd Thatcham-alarm (categorie 1) en een startblokkeringssysteem om dieven op afstand te houden en te voorkomen dat de auto wordt gestolen.

5-sterren voor veiligheid
De Ranger is als allereerste pick-up beloond met een Euro NCAP 5-star rating vanwege het totale veiligheids- en beveiligingspakket.

Prestaties & maten

Tankinhoud
80 liter
Verbruik snelweg
6.1 L/100km
CO2 uitstoot
171 gr/km
Verbruik stad
7.1 L/100km
Verbruik gecombineerd
6.6 L/100km
Energielabel
Energielabel C
Laadvermogen
1230 KG
Laadvolume
1.8 m³
Hoogte laadruimte
835mm
Lengte laadruimte
1847mm
5362mm
 
3220mm
 
1804mm
 
1860mm