Transit Courier

v.a. € 10.500
Lease v.a. € 269 p/mnd
OverzichtDesignRijervaringVermogen en efficiëntieVeiligheid
De grootste onder de compacte bestellers
De Ford Transit Courier is een Ford als geen ander, vol met geavanceerde technologieën voor uw comfort en optimale rijprestaties, maar bovenal met een toonaangevende laadruimte van maar liefst 2.3 m3 en een laadlengte van 1.62 m.

De compact besteller is uitermate geschikt voor gebruik in grote steden vanwege manoeuvreerbaarheid en zijn kleine draaicirkel. Met zijn ultrazuinige en sterke motoren biedt de Courier een ongekende keuze, variërend van de bekroonde 1,0 liter EcoBoost-benzinemotor tot de de geavanceerde 1,5 en 1,6 liter Duratorq-dieselmotoren. Sterk, krachtig en efficiënt met lage emissiewaarden. Intelligente technologieën zoals een achteruitrijcamera, parkeersensoren en Hill Start Assist maken elke van rit een veilige en comfortabele rit.
Exterieur
Moderne styling
De Transit Courier oogt helemaal van deze tijd met zijn gestroomlijnde carrosserie en de markante familietrekjes die hem zij aan zij scharen met de andere leden van de Ford familie.

Interieur
Als in een personenauto
Neem plaats achter het stuur en begin te rijden. Het voelt meteen vertrouwd dankzij de ergonomisch vormgegeven stoelen en de onder handbereik geplaatste functiebedieningen. Handige voorzieningen zoals het MyForddock bovenop het dashboard completeren het gevoel dat overal aan gedacht is. Ook aan het weggedrag. De besturing is fijn direct en het onderstel is goed gedempt en prettig geveerd. Met de Transit Courier reist u comfortabel en veilig van klant naar klant.

Velgen
De Van en Kombi uitvoeringen zijn standaard uitgerust met degelijke 15 "stalen velgen met naafdoppen. De Trend uitvoering is uitgerust met wieldoppen met als aanvullende optie 15” lichtmetalen velgen.

Kleuren
De meest gangbare bedrijfskleuren hebben model gestaan voor het kleurenpalet van de Transit Courier. Er is er altijd wel één die aansluit bij de identiteit van uw bedrijf.

Bekleding
Sterk, comfortabel en slijtvast. Dat zijn de belangrijkste criteria waaraan de stoelbekleding van een bedrijfsauto moet voldoen. De Transit Courier scoort prima in dit opzicht, maar weet tevens indruk te maken door de toepassing van fraaie materialen.
Rijtechnologiën
Voor mens en lading
De Transit Courier is een prettige rijdersauto dankzij zijn chassisontwerp, het geavanceerde stuursysteem en de perfect afgestelde rijdynamiek. De rijtechnologieën zorgen voor een veilige rijervaring en een makkelijke besturing, terwijl andere systemen uw brandstofverbruik minimaliseren. Voeg daarbij de uitstekende wendbaarheid en het hoogstaande comfort en wellicht dat de Transit Courier (weer) uw volgende bedrijfsauto wordt.

Handsfree bediening met Ford SYNC
Met Ford SYNC kunt u het audiosysteem bedienen, bellen en gebeld worden en de temperatuurinstellingen aanpassen door middel van gesproken opdrachten. Zeg wat u wilt en het gebeurt. U kunt uw handen aan het stuur en uw blik op de weg houden. Als dat niet veilig is! Ook kunt u muziek draadloos naar de autoradio streamen.

Eenvoudig achteruitrijden
Schakel de auto in zijn achteruit en de achteruitrijcamera wordt automatisch geactiveerd. Op het scherm in de middenconsole ziet u precies wat zich achter de auto bevindt, ook de voor uw ogen onzichtbare paaltjes, vuilnisbakken en lage muurtjes… Het systeem toont ook virtuele richtlijnen om u te helpen in de allerkleinste parkeerruimtes te parkeren.

Parkeersensoren
Met behulp van de optionele parkeersensoren kunt u de afstand bepalen tussen uw auto en eventuele obstakels vóór en achter uw auto. Als de sensoren een voorwerp bespeuren, geven ze een waarschuwingssignaal dat luider wordt naarmate u dichterbij komt.

Cruise control met snelheidsbegrenzer
Cruise Control met een regelbare snelheidsbegrenzer houdt uw bestelauto binnen een door u vooraf ingestelde snelheidslimiet. U bespaart brandstof, beperkt het risico op een snelheidsovertreding en - net zoals bij andere cruise control-systemen - blijft uw snelheid behouden. Cruise Control maakt lange afstanden rijden minder vermoeiend.

Wendbaar met kleine draaicirkel
De Transit Courier maakt het u makkelijk door smalle straten en drukke gebieden te manoeuvreren. Dankzij zijn draaicirkel van slechts 10.55 m van stoeprand tot stoeprand en van aanslag tot aanslag hoeft het stuur maar 2,6 keer te worden rondgedraaid om een volledige turn rechtsomkeert te maken.

Comfort en gemak
Efficiënt en comfortabel
Het voelt meteen vertrouwd dankzij de ergonomisch vormgegeven stoelen en de onder handbereik geplaatste functiebedieningen. Handige voorzieningen zoals het MyForddock bovenop het dashboard completeren het gevoel dat overal aan gedacht is.

Voor al uw apparatuur
MyFord Dock is ontworpen als houder voor uw mobiele telefoon, MP3-speler of navigatiesysteem, en is voorzien van USB- en AUX-aansluitingen. De MyFord dock heeft ook de mogelijkheid om uw mobiele telefoon op te laden tijdens het rijden.

Handige opbergruimten
De middenconsole biedt ruimte voor A4-mappen, er is een opbergruimte onder de zitplaats, flessenhouders in beide deuren en een muntenhouder aan de passagierszijde. En dan hebben we over de laadruimte nog niet eens gesproken.

Kies uw eigen temperatuur
Koel, warm, of een beetje daar tussenin: met de Electronic Automatic Temperature Control (EATC) bepaalt u zelf de temperatuur in de auto. Kies de door u gewenste ideale temperatuur en de geavanceerde airconditioning zorgt er voor dat deze wordt gehandhaafd. Hoe koel of warm het buiten ook wordt.

Ongekend tankgemak
Nooit meer vieze handen of per ongeluk verkeerd tanken. Met Ford Easy-Fuel is dat uitgesloten omdat bij een verkeerde keuze het tankpistool gewoonweg niet past. Bovendien werkt Ford Easy-Fuel zonder tankdop, waardoor uw handen schoon blijven.

Uw kantoor in de auto
Communicatie is belangrijker dan ooit tevoren. Daarom verschaft de Transit Courier mogelijkheden om alle communicatiemiddelen onder handbereik te houden. Zoals de ruimte voor A4-mappen in de middenconsole, de lade onder de stoel, de 12 V, Aux en USB-aansluitingen en de Ford MyDock op het dashboard.

Uw voorruit snel ijsvrij
Het heeft gevroren en u wilt snel vertrekken. Quickclear maakt uw voorruit in een handomdraai vorstvrij met niet meer moeite dan één druk op de knop.

Ruitenwissers met regensensor
Ruitenwissers met regensensor worden automatisch ingeschakeld bij de eerste regendruppel en als de bui verhevigt neemt de wissnelheid evenredig toe. U kunt zelf instellen wanneer het systeem ingeschakeld wordt: bij de eerste druppel, of even later als de wissers echt aan het werk kunnen.

Automatisch inschakelende verlichting
De verlichting van de Transit Courier wordt automatisch ingeschakeld bij afnemend licht, zoals invallende schemering, mist, regen, of wanneer u een tunnel inrijdt.

Geluid als thuis
Ontwikkeld om de sterkste radiosignalen te zoeken en de hoogste geluidskwaliteit te leveren onderweg. Het geavanceerde audiosysteem kan geleverd worden met premium luidsprekers en de tweeters zijn in de A-stijl geplaatst. Van wat voor soort muziek u ook houdt, en of u nu luistert vanaf een USB-stick of via het audiosysteem in de auto, de Transit Courier zorgt voor perfecte muziek tijdens elke rit.

Operationele kosten
Het zijn de kosten die het verschil bepalen
Het is mooi meegenomen als een bedrijfsauto mooi, veilig en comfortabel is, maar uiteindelijk wordt uw keuze bepaald door de kilometerprijs. Is de auto bedrijfszeker, hoe verhoudt zich de restwaarde na verloop van jaren en wat is het economisch nut van het laadvolume? Zomaar een paar vragen die wij vol vertrouwen positief beantwoorden.

Laadmanagement
Een productieve bestelwagen is een winstgevende bestelwagen. Daarom is de Transit Courier zo gemaakt dat de beschikbare laadruimte maximaal benut kan worden. In Nederland wordt de Ford Transit Courier altijd geleverd met een vast laadschot. De laadruimte is 2,3 m3 en heeft een laadlengte van 1,62m. De bestelwagen is zo ontworpen dat het laden en lossen ook zo veilig en eenvoudig mogelijk kan gebeuren.

Zeker op weg met een vaste lading
Ter bescherming van de lading èn voor uw veiligheid, is de Transit Courier voorzien van DIN- en ISO gecertificeerde sjorogen en bevestigingspunten die een gewicht tot 30kg kunnen dragen. De sjorogen bevinden zich net boven de vloer en op de zijwanden van de laadruimte.

Goed verlichte laadruimte
In het donker beladen is net zo dwaas als met de ogen dicht. Daarom is het niet meer dan logisch dat de laadruimte van de Transit Courier standaard is uitgerust met goede verlichting. Optioneel kunt u kiezen voor extra lichtopbrengst van de heldere en energiezuinige LED-verlichting.

Ontworpen voor een lang leven
Niet onbelangrijk voor een bestelwagen: het gebruik van duurzaam, slijtvast materiaal. Minder slijtage zorgt ervoor dat de auto langer het visitekaartje van uw bedrijf blijft en een hoge inruilwaarde behoudt.

Meerdelige achterbumper beperkt reparaties
De achterbumper van een bestelwagen is een kwetsbaar onderdeel. Het is daarom een kwestie van goed doordenken dat de achterbumper van de Transit Courier uit drie delen bestaat. Dat scheelt een stuk in de reparatiekosten.

Minder in de garage
Elke auto moet op zijn tijd naar de garage, ook de Transit Courier. Maar met onderhoudsintervallen om de 30.000 km (of 1x per jaar) kan de Courier lang in bedrijf blijven zonder de bedrijfszekerheid aan te tasten. Dat scheelt in de onderhoudskosten en levert meer op door minder stilstand.
Geavanceerde techniek voor optimale prestaties
Het motorengamma van de Transit Courier stelt met nieuwe benzine- en dieselmotoren overtuigende normen voor kracht en souplesse in combinatie met verbluffend lage waarden voor verbruik en emissie. De Transit Courier biedt een rijervaring die u niet van een bestelwagen zou verwachten.

Haal het meeste uit uw benzinemotor
De nieuwe 1,0 liter 3-cilinder EcoBoost-benzinemotor levert 100 pk en een koppel van 170 Nm met een handgeschakelde transmissie met vijf versnellingen. In combinatie met andere brandstofbesparende technologieën, zoals Auto-Start-Stop, geeft deze bekroonde motor u alle kracht die u van een conventionele 1,6 liter motor zou verwachten, maar is dankzij Auto-Start-Stop wel ongeveer 24% zuiniger en stoot 25% minder CO2 uit: slechts 115 gr/km.

Krachtige en zuinige dieselmotoren
Als u de voorkeur geeft aan diesel, zijn er bestelautomodellen verkrijgbaar met een 75 pk, 1,5L Duratorq TDCi-dieselmotor of een 95 pk 1,6L Duratorq TDCi dieselmotor, beide met een handgeschakelde transmissie met vijf versnellingen. Auto-Start-Stop, Battery Management System en Smart Regenerative Charging zijn voor beide motoren optioneel beschikbaar. Kombi-modellen zijn verkrijgbaar met een 75 pk of 95 pkl, 1,5L Duratorq TDCi-dieselmotor met een handgeschakelde transmissie met vijf versnellingen. Auto-Start-Stop, Battery Management System en Smart Regenerative Charging zijn voor beide motoren optioneel beschikbaar. De 95 pk motor met Auto-Start-Stop en een 100 km/u snelheidsbegrenzer heeft een CO2-uitstoot van slechts 96 g/km.

Motor uit voor brandstofbesparing
Stil staan voor de brug, voor een stoplicht, of in de file, dan heeft u de motor even niet nodig. Auto Start-Stop schakelt de motor automatisch uit, terwijl functies als de ventilatie, de radio en Ford SYNC voeding houden. Zodra u het gaspedaal indrukt en de eerste versnelling selecteert, start het systeem de auto opnieuw.
Maximale veiligheid
De Transit Courier is ontworpen om te werken. De auto is uw werkpaard, kantoor en uw dagelijks vervoermiddel tegelijk. Dat vereist een hoog veiligheidsniveau en daarin stelt de Courier niet teleur. Kijk maar eens naar het pakket veiligheidstechnologieën waarmee de auto is uitgerust.

Emergency Assist in buitenland
Emergency Assist kan levens redden. Dit onderdeel van Ford SYNC kan automatisch in contact treden met de alarmcentrale als bij een ongeluk de airbag geactiveerd wordt, of de benzinepomp zichzelf uitschakelt. Het systeem kan cruciale informatie, zoals uw gps-coördinaten, doorgeven, zelfs wanneer u bewusteloos bent. Helaas werkt het vooralsnog niet in Nederland, maar wel in 30 andere landen. Via Ford Sync kunt u natuurlijk wel altijd 112 bellen.

Hulp bij hellingproef
Hill Start Assist helpt u weg te rijden vanaf een helling. Zodra u de rem loslaat handhaaft het systeem de remkracht op de wielen gedurende 2,5 seconden. Hierdoor heeft u voldoende tijd om het gaspedaal te bedienen en de auto op te laten trekken. Het is ook een handige functie bij het starten en stoppen op een gladde ondergrond.

Maximale grip met een minimale inspanning
Het geavanceerde Traction Control System (TCS) voorkomt een te sterke wielspin en biedt een optimale grip, de best mogelijke prestaties en stabiliteit - wanneer u die het meest nodig heeft. Het systeem controleert continu het vermogen dat naar elk wiel wordt overgebracht en past dit aan om een maximaal contact en grip te verkrijgen wanneer u accelereert.

Meer grip voor veilig rijden
Grip op de weg is belangrijk voor uw veiligheid. Met het geavanceerde Traction Control System (TCS) houdt de Transit Courier grip op de weg doordat het systeem wielspin voorkomt. Het systeem controleert continu het vermogen dat naar elk wiel wordt overgebracht en past dit aan voor een maximaal wielcontact tijdens versnellen.

Help, lekke band!
Als een van de banden tijdens het rijden snel spanning verliest, waarschuwt het TPMS (Tyre Pressure Monitoring System) u onmiddellijk door een pictogram in het instrumentenpaneel weer te geven. Zo krijgt u de kans om op een veilige manier te stoppen en het probleem te verhelpen.

Controle op weggedrag
De auto is uitgerust met Elektronic Stability Control (ESC), een reeks technologieën die ontworpen is om u nog meer controle over uw voertuig te geven. Sensoren detecteren plotselinge wijzigingen in richting of rem- of rijgedrag, waardoor u de controle zou kunnen verliezen. ESC stelt vervolgens de snelheid van elk wiel nauwkeurig bij om de stabiliteit van de auto te vergroten en slippen te voorkomen.

Extra remkracht
Emergency Brake Assist (EBA) verhoogt automatisch de remdruk wanneer dat nodig is om bij een noodstop tijdig tot stilstand te komen. Daarvoor registreert het systeem de door u toegepaste remdruk en past het zo nodig aan.

Rem waarschuwing
Bij hard afremmen zorgt Emergency Brake Warning (EBW) ervoor dat de knipperlichten aan de achterzijde herhaaldelijk gaan knipperen om achterliggende bestuurders te waarschuwen.

Bescherming tegen omrollen
Tijdens heftige stuurcorrecties of als u een abrupte noodstop maakt, zal de auto kunnen omrollen. Roll-over Mitigation signaleert gevaarlijke rijomstandigheden en activeert vervolgens het ESP om de snelheid te regelen en de stabiliteit te herstellen.

Gecontroleerd tot stilstand
De Transit Courier is uitgerust met het Anti-blokkeerremsysteem (ABS) en elektronische remkrachtverdeling (EBD) waarvan de gekoppelde werking zorgt dat u op beheerste wijze kunt remmen.

Verbeterd airbagsysteem
De Transit Courier kan worden geleverd met een uitgebreid airbagsysteem, zoals gordijn-, chauffeurs-, passagiers- en zij-airbags. Geavanceerde sensoren op strategische punten in de carrosserie zorgen voor tijdige inschakeling van het airbagsysteem.

Selectief vergrendelen en ontgrendelen
Met de centrale deurvergrendeling waarmee de Transit Courier is uitgerust kunt u elke individuele deur openen zonder automatisch de andere te ontgrendelen. De andere deuren blijven veilig gesloten tot u een schakelaar op de bestuurdersdeur activeert. Met deze schakelaar kunt u ook alle deuren openen of sluiten.

Keuze uit twee alarmsystemen
De Transit Courier is leverbaar met een optioneel perimeter-alarmsysteem dat afgaat wanneer de deuren of de motorkap door middel van geweld worden geopend. Er is ook een Thatcham Category 1-alarm beschikbaar. Dit is een geavanceerd systeem dat automatisch wordt geactiveerd als u de auto op slot klikt. Als wordt ingebroken, of als de auto wordt opgetild, of wanneer sensoren binnen de auto bewegingen ontdekken, zal er een luid alarmsignaal afgaan.

Prestaties & maten

Tankinhoud
48 liter
Verbruik snelweg
4.7 L/100km
CO2 uitstoot
124 gr/km
Verbruik stad
6.8 L/100km
Verbruik gecombineerd
5.4 L/100km
Energielabel
Energielabel A
Laadvermogen
575 KG
Laadvolume
1.91/2.30 m³
Hoogte laadruimte
1244mm
Lengte laadruimte
1620mm
4157mm
 
2489mm
 
1747mm
 
1888mm