C-MAX & Grand C-MAX

v.a. € 24.195
OverzichtDesignRijervaringVermogen en efficiëntieVeiligheid
Ongekende ruimte, prachtig ontwerp en super flexibel met 5 tot 7 zitplaatsen. Leverbaar met toptechniek op gebied van rijcomfort en veiligheid, en natuurlijk met de ongeëvenaard krachtige en zuinige 1.0-liter EcoBoost-motor.

De Ford C-MAX is er voor u en uw gezin, maar is ook de zaakauto die geen enkele privé uitdaging uit de weg gaat. Of u nu kiest van de ‘gewone’ C-MAX met vijf zitplaatsen, of de Grand C-MAX met de flexibele stoelbezetting van 5 tot 7 zitplaatsen, u weet zich altijd verzekerd van een topauto die u tijdens het rijden assisteert met een keur aan geavanceerde technologieën.

Hij staat voor u in de showroom bij Auto Molenaar. Kijk, test en kies. Bijvoorbeeld voor een van de benzine- of dieselmotoren uit de nieuwste generatie. Zij combineren vermogen en souplesse met een bescheiden brandstofgebruik. Voeg daar optimale prestaties, precieze besturing en een sublieme wegligging aan toe en u weet dat de C-MAX uw ideale auto is.

Nieuwe C-MAX met plaats voor vijf
Met handsfree achterklep en geavanceerde techniek voor uw veiligheid en optimale rijprestaties. Maar het belangrijkste is misschien wel de slimme stoelindeling die de C-MAX compromisloos geschikt maken voor uiteenlopende gebruiksomstandigheden. Dankzij de eenvoudig neerklapbare stoelen past u het interieur in een handomdraai aan. Met het gezin naar de zon, of met relaties naar een zakelijk project, de nieuwe C-MAX staat voor u klaar.

Nieuwe grand C-MAX met plaats voor zeven
Zoekt u optimale flexibiliteit, een auto die u niet laat kiezen tussen zitplaatsen en bagageruimte, dan staat de nieuwe C-MAX voor klaar in de showroom. Zelfs als u zes passagiers meeneemt op reis. Het ultra flexibele interieur zorgt voor optimale benutting van de ruimte, waarbij zelfs de achterste zitplaatsen goed toegankelijk zijn. In de nieuwe C-MAX is veel aandacht besteed aan passieve veiligheidssystemen en geavanceerde technologieën die het rijden veiliger en comfortabeler maken. Neem bijvoorbeeld Active Park Assist om u te helpen bij het inparkeren in krappe ruimtes. Handsfree en moeiteloos.
Exterieur
De nieuwe C-MAX is een ruime gezinsauto, maar oogt niet zo. Het uiterlijk kenmerkt zich door natuurlijke lijnen die de stroomlijn van een sportieve auto benadrukken. De nieuwe C-MAX is dus tegelijk groot en dynamisch. Met de uitstraling van een alleskunner en een luxe die ver boven het normale begrip van een gezinsauto is verheven. Met de nieuwe C-MAX en Grand C-MAX stelt Ford nieuwe normen voor de multi-inzetbaarheid voor gezin en zaak. De flexibiliteit, het gebruiksgemak en de brandstofzuinigheid zijn bij deze modellen van ongekend niveau.

Interieur: businessclass voor het hele gezin
Tussen zitten en zitten ligt een wereld van verschil, maar niet bij de nieuwe C-MAX en Grand C-MAX. Tot maar liefst zeven personen vinden optimaal zitcomfort in het verfijnde interieur met een overvloed aan hoofd-, been- en armruimte. Reizen in de C-MAX of Grand C-MAX is comfortabeler dan ooit, zeker gezien de enorme bagageruimte voor al uw reisbenodigdheden.

Kleuren
De nieuwe C-MAX en Grand C-MAX zijn leverbaar in 10 opvallende kleuren, waaronder 7 metallic kleuren.

Velgen
Nieuwe velgen en wieldoppen vormen de finishing touch onder de C-MAX en Grand C-Max. Het assortiment omvat ook makkelijk te reinigen stalen velgen. Auto Molenaar helpt u graag een keuze te maken.

Bekleding
Welke bekledingsoptie u ook kiest, u bent zeker van hoogwaardige materialen en het comfort van voortreffelijke stoelen.
Geavanceerde technologieën naar keuze
Op gebied van veiligheid en rijcomfort stellen de C-MAX en Grand C-MAX nieuwe normen voor prestaties en uw controle over de auto onder alle omstandigheden. De bediening van alle functies werkt volkomen moeiteloos en intuïtief. Uw aandacht blijft gericht op het verkeer en de veiligheid van uw reis. Ook daarin zijn de C-MAX en Grand C-MAX onderscheidende reisauto’s.

Handsfree achterklep
Kent u dat, de achterklep openen terwijl u uw handen vol heeft? De handsfree achterklep in de C-MAX of Grand C-Max biedt uitkomst. Haal uw voet eenvoudig onder de achterbumper van de auto door en de KeyFree-afstandsbediening geeft een signaal waardoor de klep automatisch opent of sluit.

Voice Control, applink en touchscreen
Het optionele Ford SYNC 2 met Voice Control en touchscreen gaat, met de toevoeging van een optioneel 8 inch touchscreen, nog een stap verder dan het standaard infotainmentsysteem. Dit hoge resolutiescherm biedt intuïtieve bediening van verschillende belangrijke functies, waaronder de telefoon, audio, klimaatbeheersing en optionele navigatie via spraak of via het touchscreen. Het is uitgerust met Ford Applink, waarmee u onderweg ook gebruik kunt maken van een aantal van uw favoriete smartphone apps.

Handsfree parkeren
Handsfree parkeren: met de verbeterde Active Park Assist-technologie kunt u handsfree fileparkeren en wordt het een stuk makkelijker om recht te parkeren in parkeervakken. Deze nieuwe technologie detecteert een ruimte en bedient de besturing terwijl u achteruit insteekt. Bovendien helpt Park Out Assist bij het wegrijden uit een nauwe parkeerplaats.

Remmen met radar
Het Active Breaking-systeem gebruikt radar om de C-MAX te behoeden voor aanrijdingen. Het systeem wordt actief als u harder dan 50 km/u rijdt en waarschuwt u als zich voor de auto een veiligheidsrisico voordoet. En mocht u niet reageren, dan activeert het systeem de remmen om u te helpen vertragen. Onder 50 km/u wordt u geassisteerd door het innovatieve Active City Stop-systeem. De auto zal automatisch afremmen als het verkeer voor u plotseling stopt. Samen helpen deze remsystemen u om op tijd tot stilstand te komen.

Vingervlug schakelen
Niet alleen maar leuk: schakelflippers aan het stuur. Ook makkelijk, snel en veilig. Deze optie maakt het mogelijk maakt met beide handen aan het stuur te schakelen. Kies voor een automatische versnellingsbak met de optie Automatic Paddle Shift Controls. Met deze optionele voorziening kunt u met uw vingertoppen schakelen, zelfs terwijl u de auto uit een bocht accelereert.

Naadloos schakelen
De Powershift-transmissie met dubbele koppeling garandeert snelle schakeltijden en laat u naadloos versnellen. De PowerShift maakt het rijden niet alleen soepeler, maar bespaart ook brandstof en verlaagt de CO2-uitstoot in vergelijking met een gewone automaat.

Extra oog op het verkeer
In het drukke verkeer ziet u makkelijk iets over het hoofd, zeker als u achteruit rijdt. Cross Traffic Alert helpt u het naderend verkeer waar te nemen. Het is een geheel nieuwe technologie die is toegevoegd aan het Blind Spot Information System (BLIS). Laten we het even uitleggen: als u achteruit een parkeerplaats verlaat is het vrijwel uitgesloten dat u volledig zicht heeft op de verkeerssituatie. Cross Traffic Alert signaleert het naderend verkeer voor u en laat tegelijk een lampje branden in de buitenspiegel aan de zijde waar het verkeer nadert.

Wakker sturen
Driver Alert houdt u wakker tijdens het rijden. Het systeem bewaakt voortdurend uw rijgedrag en weet wanneer uw rijgedrag door vermoeidheid verandert. Dan verschijnt op het display een waarschuwingspictogram dat u voorstelt om even te pauzeren. Neemt uw waakzaamheid verder af, dan wordt de waarschuwing herhaald in combinatie met een beltoon.

Verkeersborden spotten
Traffic Sign Recognition let op de verkeersborden voor snelheid of inhalen en projecteert het betreffende bord op het instrumentenpaneel.

Houdt afstand
Distance Indication. Zo noemen we de functie die continu de afstand ten opzichte van uw voorligger bepaalt. De weergave van de afstand geschiedt met gekleurde pictogrammen volgens een vooraf door u gekozen instelling. Distance Alert waarschuwt met een rood waarschuwingssymbool als u het voorliggende voertuig te dicht nadert.

Slimme koplampen
Bi-Xenon koplampen hebben een geavanceerd Adaptive Lighting-systeem dat zich slim aanpast aan de rijsituatie. Afhankelijk van het soort weg schakelt het systeem automatisch tussen vier verschillende soorten verlichting voor de beste lichtverspreiding. Het systeem kan ook bochtverlichting omvatten. Dan volgt de verlichting uw rijrichting, dus ook met de bocht mee.

Eenvoudig achteruitrijden
Schakel de auto in zijn achteruit en de achteruitrijcamera wordt automatisch geactiveerd. Op het scherm in de middenconsole ziet u precies wat zich achter de auto bevindt, ook de voor uw ogen onzichtbare paaltjes, vuilnisbakken en lage muurtjes… Het systeem toont ook virtuele richtlijnen om u te helpen in de allerkleinste parkeerruimtes te parkeren.

Veilige cruise control
Adaptive Cruise Control-technologie gaat een stap verder dan een normale cruise control. Het systeem werkt met een ingebouwde radar die bij het naderen van een voorligger de snelheid automatisch aanpast. Zodra de weg voor u weer vrij is, versnelt de auto naar de ingestelde snelheid.

Zitplaatsen en/of bagageruimte
In de C-MAX kan een gezin van vijf in alle comfort reizen, bij de Grand C-Max zelfs zeven personen. Stoelen kunnen ten behoeve van extra bagageruimte worden neergeklapt, verborgen of anders ingedeeld. Zonder moeite en precies afgestemd op uw behoefte. Dankzij de ingenieuze 2+2+2 indeling in de Grand C-MAX kan er een tussenruimte worden gecreëerd voor een goede toegankelijkheid.

Eenvoudig van alle kanten toegankelijk
Dubbele schuifdeuren achter laten uw passagier makkelijk in- en uitstappen en zijn tegelijk erg handig bij gebruik in krappe parkeerplaatsen. Dus niet alleen handig, ook preventief ter voorkoming van schade.
Compromisloos presterende motoren
Het motorengamma van de Ford C-Max en de Grand C-Max stelt overtuigende normen voor kracht en acceleratievermogen in combinatie met verbluffend lage waarden voor verbruik en emissie. Dankzij innovatieve technologieën zorgen de nieuwe motoren voor compromisloze prestaties. Aan u de keuze om te kiezen voor benzine of diesel, en het motorvermogen dat bij u past.

Haal het meeste uit uw motor
De nieuwe revolutionaire 1,0-liter 3-cilinder EcoBoost-benzinemotor levert 125 pk waarbij de Compact-versie een CO2-uitstoot heeft van slechts 117 g/km en de Grand-versie 119 g/km. Dat is het totale vermogen dat u zou verwachten van een conventionele 1,6 litermotor, maar dan met een beter brandstofverbruik en een lagere CO2-uitstoot. Uitgeroepen tot ´International Engine of the Year´, drie jaar op rij.

Vermogen en zuinigheid zonder compromis
De 1,5-liter EcoBoost benzinemotor is een nieuwkomer in de EcoBoost-serie. De motor is een slimme, kleinere versie van de 1,6-liter Ecoboost motor, voor een lagere uitstoot en beter brandstofverbruik... zonder afbreuk te doen aan het vermogen en het rijgedrag. Verkrijgbaar in: een 150 pk-versie met automatische transmissie en handgeschakelde 6-versnellingsbak.

Een gloednieuwe dieseloptie
De 1,5-liter TDCi is een gloednieuwe dieselmotor. Hij is gebaseerd op de 1,6-liter TDCi en biedt hetzelfde vermogen op basisniveau met 95 pk, maar meer vermogen op 120 pk (was 115 pk). Hij minimaliseert bovendien het brandstofverbruik en de uitstoot van CO2. Deze motor is verkrijgbaar met een handgeschakelde 6-versnellingsbak en in een 120 pk-versie met een automatische transmissie.

Dieselvermogen met lage uitstoot
De 2,0-liter dieselmotor is ook nieuw en verkrijgbaar in een 150 pk-versie met een Powershift automatische transmissie of een handgeschakelde 6-versnellingsbak.

Maximale bochtbeheersing
Torque Vectoring Control verdeelt het koppel van de motor tussen de voorwielen, afhankelijk van het wegdek en de rijomstandigheden. Het systeem past de tractie continu aan en zorgt voor een uitzonderlijke grip en controle bij het nemen van bochten.

Een geraffineerde rijervaring
Een Control Blade multi-link ophangingssysteem zorgt voor soepel rijden en supernauwkeurige reacties.

Brug open, motor uit
Stil staan voor de brug, voor een stoplicht, of in de file, dan heeft u de motor even niet nodig. Auto Start-Stop schakelt de motor automatisch uit, terwijl functies als de ventilatie, de radio en Ford SYNC voeding houden. Zodra u het gaspedaal indrukt en de eerste versnelling selecteert, start het systeem de auto opnieuw.

Besparen op accu laden
Conventionele systemen geven tijdens het rijden permanent voeding aan de accu. Dat hoeft niet meer. Met Smart Regenerative Charging wordt de accu alleen opgeladen als het echt nodig is en wanneer dat het efficiëntst kan gebeuren. Tijdens het afremmen bijvoorbeeld. Dan zet de nieuwe technologie de remkracht om in elektrische energie die de accu helpt opladen terwijl u rijdt. Alle beetjes helpen om brandstof te besparen en een lagere uitstoot te bewerkstelligen.

Meer stroomlijn, minder brandstof
Daarvoor dient het Active Grille Shutter-systeem. Bij langzaam rijden blijft de grilleventilatie open om de motor te koelen. Bij toenemende snelheid sluit het systeem de ventilatieopeningen om de stroomlijn te verbeteren. Hierdoor verbetert het brandstofverbruik, waardoor op den duur aanmerkelijke besparingen bereikt kunnen worden.

Besparen door slim rijden
Wat is het effect van uw rijstijl op het brandstofgebruik? Die informatie wordt u door het innovatieve Ford Eco Mode-systeem verschaft. Het systeem evalueert continu de effecten van uw rijstijl en laat u weten hoe u het brandstofverbruik kunt verlagen.
Veiligheid op het hoogste niveau
Ford C-MAX en Grand C-MAX: standaard voorzien van de meest geavanceerde veiligheidsvoorzieningen voor u en uw passagiers.

Erkenning voor veiligheid
De nieuwe C-MAX en Grand C-MAX zijn uitgerust met technologieën die eerder al Euro NCAP Advanced-onderscheidingen in de wacht hebben gesleept: de hoogste onderscheiding die wordt uitgereikt door Europa's toonaangevende onafhankelijke veiligheidsorganisatie. De onderscheidingen erkennen alleen de meest geavanceerde technologieën die beschikbaar zijn in een auto om botsingen te voorkomen en om de veiligheid tijdens en na een ongeluk te waarborgen, waaronder de Active City Stop en de Lane Keeping Aid Driver Alert.

Ford SYNC waarschuwt Emergency Assistance
Emergency Assistance is een belangrijk en mogelijk levensreddend onderdeel van Ford SYNC. In het onwaarschijnlijke geval van een ongeluk, waarbij de airbag geactiveerd of de benzinepomp uitgeschakeld wordt, kan deze technologie automatisch naar de alarmcentrale bellen. U kunt ervoor kiezen om de oproep te beëindigen of om met de alarmcentrale te praten. Het systeem kan cruciale informatie, zoals uw gps-coördinaten, doorgeven, zelfs wanneer u bewusteloos bent.*
* Emergency Assistance werkt vooralsnog niet in Nederland maar wel in meer dan 30 andere Europese landen. U kunt natuurlijk wel altijd zelf 112 bellen via SYNC.

Samenwerkende veiligheidssystemen
Met het groeien van prestaties neemt de behoefte aan veiligheid en bescherming toe. De C-MAX en Grand C-MAX zijn uitgerust met een reeks van veiligheidssystemen om u en uw passagiers te beschermen. Optimale bescherming bestaat uit samenwerkende systemen die gezamenlijk in werking treden op het moment dat zich een aanrijding of ongeval voordoet. IPS, noemen we het systeem waarmee uw auto is uitgerust. Voluit, het Intelligent Protection System (IPS). Naast een schokabsorberende carrosserie, worden alle inzittenden beschermd door een reeks airbags. De stuurkolom en pedalen zijn ontworpen om van de bestuurder weg te klappen om de kans op letsel te verkleinen.

Remmen met radar
Het Active Breaking-systeem gebruikt radar om de Focus te behoeden voor aanrijdingen. Het systeem wordt actief als u harder dan 50 km/u rijdt en waarschuwt u als zich voor de auto een veiligheidsrisico voordoet. En mocht u niet reageren, dan activeert het systeem automatisch de remmen. Onder 50 km/u wordt u bijgestaan door het innovatieve Active City Stop-systeem. De Focus zal automatisch afremmen als de auto voor u plotseling stopt. Samen zorgen beide remsystemen voor extra zekerheid dat u op tijd tot stilstand komt.

Gecontroleerd tot stilstand
De C-MAX en Grand C-MAX zijn uitgerust met het Anti-blokkeerremsysteem (ABS) en elektronische remkrachtverdeling (EBD). Deze systemen zorgen ervoor dat u tijdens heftig afremmen controle op de auto houdt.

Vertrouwen in moeilijke omstandigheden
Elektronic Stability Programme (ESP) omvat een reeks technologieën die zijn ontworpen om de controle over de auto te vergroten. Sensoren waken over uw rijrichting, of uw rem- en rijgedrag en detecteren plotselinge wijzigingen waardoor u de controle zou kunnen verliezen. ESP stelt vervolgens de snelheid van elk wiel nauwkeurig bij om de stabiliteit van de auto te vergroten en slippen te voorkomen. ESP-functies omvatten Hill Start Assist, Emergency Brake Assist en Electronic Brake Prefill.

Automatisch dimlicht
Auto High Beam is een systeem dat het grootlicht tijdelijk dimt wanneer het tegemoetkomend verkeer of een voorligger signaleert. Zodra de weg voor uw auto weer vrij is, schakelt het automatisch terug naar grootlicht. Auto High Beam is beschikbaar als optie bij Lane Keeping Alert.

Pre-Collision Assist
Pre-Collision Assist detecteert bewegende objecten bij elke snelheid. Het systeem wijst u middels een visuele waarschuwing en een geluidssignaal op hun aanwezigheid. Als u niet tijdig reageert, remt het systeem automatisch. Deze nieuwe technologie is ontworpen om de ernst van eventuele ongelukken te beperken en indien mogelijk ze te voorkomen.

Niet verblindende binnenspiegel
Niets is hinderlijker dan ’s nachts verblind te worden door achterop rijdend verkeer. De C-MAX en Grand C-MAX beschikken over een binnenspiegel die verblindende koplampen registreert en automatisch naar een diminstelling schakelt.

Herinneringssysteem voor veiligheidsgordels
Deze functie geeft een hoorbare en zichtbare waarschuwing als één van de passagiers de veiligheidsgordel niet heeft vastgemaakt. Ook op de tweede en derde rij.

Lekke band!
Als een van de banden tijdens het rijden snel spanning verliest, waarschuwt het TPMS (Tyre Pressure Monitoring System) u onmiddellijk door een pictogram in het instrumentenpaneel weer te geven. Zo krijgt u de kans om op een veilige manier te stoppen en het probleem te verhelpen.

Binnen de rijstrook blijven
Lane Keeping Aid stuurt de auto bij als u op het punt staat uw rijstrook te verlaten zonder richting aan te geven. Het systeem waarschuwt u ook door trillingen in het stuur en geeft een visuele waarschuwing op de display als u de auto onbedoeld naar de streep van uw rijstrook trekt.

Hulp bij hellingproef
Vanuit stilstand wegrijden is niet altijd even makkelijk. Hill Start Assist is echter een welkom hulpje. Zodra u de rem loslaat handhaaft het systeem de remkracht op de wielen gedurende 2,5 seconden. Hierdoor heeft u voldoende tijd om het gaspedaal te bedienen en de auto op te laten trekken. Het is ook een handige functie bij het starten en stoppen op een gladde ondergrond.

Veilige cruise control
Adaptive Cruise Control-technologie gaat een stap verder dan een normale cruise control. Het systeem werkt met een ingebouwde radar die bij het naderen van een voorligger de snelheid automatisch aanpast. Zodra de weg voor u weer vrij is, versnelt de auto naar de ingestelde snelheid.

Veilig van baan veranderen
Dat kan met het Blind Spot Information System (BLIS). Radar-sensoren scannen de dode hoeken aan beide zijden van uw auto en waarschuwen u met een duidelijk zichtbaar oranje lampje in de buitenspiegel als het systeem een voertuig heeft gedetecteerd.

Veilig vervoer van uw kinderen
Kindersloten en ramen vergrendelen met één druk op de knop: prettig idee als u uw kinderen achterin meeneemt in de C-MAX of de Grand C-MAX.

Prestaties & maten

Tankinhoud
55/60 liter
Acceleratie 0-100 km/u
8,6/13,6 sec
Verbruik snelweg
4.6 L/100km
CO2 uitstoot
119 gr/km
Topsnelheid
172 km/u
Verbruik stad
6.4 L/100km
Verbruik gecombineerd
5.2 L/100km
Energielabel
Energielabel A
4379/4519mm
 
2650/2790mm
 
1610/1642mm
 
1828mm