Fiesta

v.a. € 15.715
Lease v.a. € 269 p/mnd
Ford Options v.a. € 129,00 p/mnd
OverzichtDesignRijervaringVermogen en efficiëntieVeiligheid

De nieuwe FORD FIESTA

Fords bestseller sinds 1976 is helemaal nieuw. Nog steeds puur als een Fiesta, maar innovatief tot in de kleinste details en natuurlijk met behoud van alle praktische kenmerken die miljoenen Fiesta-rijders op hun waarde weten te schatten.  

DE NIEUWE FORD FIESTA BIJ AUTOMOLENAAR VANAF € 14.995 (inclusief € 750 aankooppremie)

De Ford Fiesta is totaal nieuw met behoud van zijn typische stijlkenmerken. Dat wekt vertrouwen en is goed voor zijn restwaarde, als vanouds één van de hoogste in zijn klasse. Met de aanschaf van de nieuwe Ford Fiesta laat u zien wat stijl voor u betekent, wat voor jouw van belang is. En dankzij een keur aan technologische voorzieningen biedt deze nieuwe Fiesta altijd optimale prestaties op gebied van economie, veiligheid en rijprestaties. Natuurlijk een Fiesta, wat anders?

LAAT U VERRASSEN   

De nieuwe Fiesta staat in de showroom van Automolenaar voor je klaar. Laat je verrassen door het comfort en design van deze allernieuwste Fiesta.  Zijn geavanceerde techniek en niet te vergeten zijn scherpe prijs zullen je verrassen. En laat Automolenaar eens vrijblijvend voorrekenen hoe weinig u hoeft bij te betalen na inruil van uw huidige auto. Wedden dat je enthousiast bent?

Slim, makkelijk en helemaal van deze tijd

Kent je het merk Bang & Olufsen? die van de ongeëvenaarde geluidssystemen. Als je onderweg wilt genieten van je favoriete muziek, zijn goede luidsprekers onmisbaar. De nieuwe Fiesta is voorzien van B&O PLAY, van Bang & Olufsen.  In de nieuwe Fiesta ga je daarom op reis met een perfect geluid. En laten we SYNC 3 niet vergeten. Met het geavanceerde Ford SYNC 3  kun je via spraakopdrachten het audiosysteem bedienen, bellen en gebeld worden. Het 8 inch touchscreen beschikt over touch-en-swipefuncties voor  snelle en intuïtieve navigatie. In combinatie met Applink verbindt SYNC 3 ook met Apple’s Carplay en Android auto.

Slim, sterk en prijswinnend

De 1.0 liter EcoBoost-benzinemotor is de vijfvoudige winnaar van de "Best Engine Under 1.0-litre" uitgeroepen door de International Engine of the Year jury. En dat is niet voor niets. Deze motor is niet alleen snel en sterk, maar gaat daarnaast bijzonder efficiënt om met zijn brandstof. Zo is de auto ontworpen, om snel en zuinig te presteren. Daarnaast helpt het Auto-Start-Stop je om brandstof te besparen, elke keer dat je voor het stoplicht staat.

Kijk, dat is ook slim

Technologie moet altijd een doel dienen. Als je jouw nieuwe Fiesta start, breng je een hele reeks geavanceerde functies en systemen tot leven: Active Park Assist, Adaptive Cruise Control, Lane Keeping Aid, Traffic Sign Recognition. Systemen die je helpen in te parkeren, die op de snelweg koers en afstand tot jouw voorligger bewaken, die zorgen dat je veilig op jouw weghelft blijft en die verkeersborden voor je herkent. Hoe heb je ooit zonder gekund!

Slim, sterk en veilig

De nieuwe Ford Fiesta zit boordevol geavanceerde technieken om jou en jouw passagiers bij een ongeval te beschermen. Active City Stop bijvoorbeeld. Dit systeem remt automatisch af als je in de stad uw voorligger te dicht nadert. Of neem Edge Protectors: dit systeem laat in een krappe parkeerplaats een beschermende rand langs je portier naar voren springen om je lak te beschermen.  En als er onverhoopt toch iets mis gaat, heb je altijd nog de beschikking over SYNC 3 waarmee je assistentie kunt oproepen. De nieuwe Fiesta is niet alleen slim, maar ook sterk en veilig!

NIEUW, TRENDY EN HERKENBAAR

De nieuwe Ford Fiesta past perfect in het beeld van deze tijd met zijn trendy looks en praktische stijlelementen. Hierdoor voelt de nieuwe loot aan de Ford-stam ook vertrouwd aan. Het is nog steeds de vertrouwde Fiesta en toch ultramodern met zijn vloeiende lijnen die aerodynamica en brandstofefficiency benadrukken.


DAT VOELT METEEN GOED! 

Deur openen, plaatsnemen en rondkijken. Wat is dat mooi, wat voelt dat goed aan! Het interieur van de nieuwe Fiesta ademt elegantie, maar ook meer dan dat. Je ziet de kwaliteit, je voelt de degelijkheid en ondervindt  het slimme design. Het interieur is ontworpen voor maximaal gebruikscomfort, vol verfijnde details. En voor een persoonlijke touch biedt de Fiesta  verschillende pakketten. Daarmee wordt de Fiesta helemaal je eigen Ford Fiesta.

De Ford Fiesta heeft een naam hoog te houden waar het gaat om wegligging en reiscomfort. En ook deze hedendaagse Fiesta biedt u een unieke combinatie van comfort en grip op de weg. De auto stuurt licht en precies en laat zich met plezier door bochten leiden. Maar niet alleen in het stadsverkeer. Dankzij de uitstekende vering en efficiënte demping is de Fiesta beslist ook een prettige auto voor verre bestemmingen.

In combinatie met het geïntegreerd navigatiesysteem kunt u de Fiesta uitrusten met een achteruitrijcamera. De camera is als ogen in uw achterhoofd. Op het kleurenbeeldscherm in het dashboard ziet u precies wat zich achter de auto bevindt. Dankzij de lijnen in het beeld wordt u feilloos in het kleinste parkeerplekje geleid. De camera schakelt vanzelf in zodra u de Fiesta in de achteruit schakelt.

De parkeersensoren van de Fiesta helpen u veilig en makkelijk te manoeuvreren. Sensoren meten de afstand tot obstakels achter de auto en geven een waarschuwingssignaal waarmee u de afstand kunt inschatten. Hoe sneller de pieptonen elkaar opvolgen, hoe dichterbij het obstakel is. Dan wordt manoeuvreren en inparkeren opeens een stuk eenvoudiger.

Zonnige vakantiereizen, lange zakenreizen, het rijdt plezieriger en minder vermoeiend met behulp van de cruise control. Met de schakelaars op het stuurwiel kunt u aan het begin van ieder traject de gewenste snelheid instellen. Het systeem handhaaft de ingestelde snelheid en u kunt uw reis vervolgen zonder gas te geven. Verhogen of verlagen van de snelheid regelt u ook met de schakelaars op het stuur en zodra u remt schakelt de cruise control zichzelf uit.

Comfort en gemak
Handsfree bediening met Ford SYNC 3
Een reisje met de auto betekent niet dat u niet langer verbonden bent met uw omgeving. Het nieuwe Ford SYNC 3 infotainmentsysteem integreert naadloos met uw smartphone, zodat u over alles de controle heeft, van telefoongesprekken en sms’jes tot muziek en satellietnavigatie - allemaal via het 8 inch Touch&Swipe screen of door middel van opmerkelijk eenvoudige gesproken commando’s. Zeg wat u wilt en het gebeurt. U kunt uw handen aan het stuur en uw blik op de weg houden. Als dat niet veilig is!

Geïntegreerd navigeren
Wie reist nog zonder navigatiesysteem? Het navigatiesysteem van de Fiesta is een volledig geïntegreerd systeem met een 5 inch kleurenscherm en biedt alle informatie die voor uw reis van belang is. Naast routeinformatie betreft dat onder andere de wegsnelheid, aankomsttijd en bijzondere informatie zoals hotels, parkeerplaatsen en tankstations.

Slimme sleutel
Met Ford MyKey® kunt u de functionaliteit van een aantal functies in de Fiesta beperken. Bijvoorbeeld als u de Fiesta uitleent. U kunt dan de maximumsnelheid, een herinnering voor het omdoen van de veiligheidsgordel en zelfs het maximumvolume voor het audiosysteem instellen. Misschien wordt het daardoor ook wat makkelijker om uw kostbare Fiesta uit te lenen. Ford MyKey® is bekroond met een Euro NCAP Advanced Award.

Kies uw eigen temperatuur
Koel, warm, of een beetje daar tussenin: met de Electronic Automatic Temperature Control (EATC) bepaalt u zelf de temperatuur in de auto. Kies de door u gewenste ideale temperatuur en de geavanceerde airconditioning zorgt er voor dat deze wordt gehandhaafd. Hoe koel of warm het buiten ook wordt.

Zonder sleutel
Sleutels heeft u niet meer nodig. In plaats daarvan gebruikt u het Keyless Entry System. Sensoren rondom de Fiesta herkennen uw nabijheid door middel van een gecodeerde 'passieve sleutel' en ontgrendelen de auto op het moment dat u aan de portiergreep trekt. Uiteraard is de sleutelcode uniek en werkt het systeem alleen voor u.

Start met één druk op de knop
Zodra uw Fiesta de code van uw ‘passieve sleutel’ heeft herkend, wordt de motor automatisch startklaar gemaakt. Vervolgens is een druk op Ford Power startbutton voldoende om de motor te starten.

Handige middenconsole voor overzicht
Vanaf multi-functionele middenconsole kunt u veel van de systemen vanaf één plaats bedienen. Alle functies worden duidelijk weergegeven op de display. Daarnaast bedient u een aantal functies moeiteloos van het stuur.

Automatisch inschakelende koplampen
Bij donker weer, invallende schemering, of bij het ingaan van een tunnel, worden de koplampen automatisch ingeschakeld. Deze verlichtingstechnologie maakt het rijden in het donker eenvoudiger, veiliger en comfortabeler.

Nooit meer krabben
Elektrische voorruitverwarming maakt een einde aan krabben. Met een druk op de knop activeert u de onzichtbare verwarmingselementen die de voorruit snel sneeuw-, ijs- of condensvrij maken.

Inklapbare buitenspiegels
Fiesta dicht, spiegels naar binnen. Dit voorkomt schade wanneer de auto geparkeerd staat. U hoeft er niets voor te doen. De spiegels klappen vanzelf naar binnen zodra u de Fiesta op slot klikt. Bij ingeklapte spiegels worden tegelijk de geïntegreerde richtingaanwijzers beter beschermd.

De Fiesta verlicht het pad naar uw voordeur
Met de linker hendel aan de stuurkolom geeft u de koplampen opdracht om nog even te blijven branden zodat uw pad naar de voordeur wordt verlicht. Handig en veilig! Deze functionaliteit is standaard op alle Fiesta modellen.

Warm zitten
Instappen in een koude auto is niet bepaald comfortabel. Vindt u dat ook? Dan zijn verwarmde voorstoelen een ideale optie. Druk op de knop en de voorstoelen behouden een comfortabele stoeltemperatuur zo lang u wilt. Dat scheelt!

Sfeerlicht in het interieur
Ambient Lighting brengt 's nachts een warme, subtiele rode gloed in het interieur. Het licht komt uit de dakconsole, de middenconsole en de beenruimte (standaard op Titanium).
Motoren
Zuinige handgeschakelde transmissie
De 1.0-liter benzinemotor, de 1.0 EcoBoost benzinemotor en de 1.5 Duratorq dieselmotor zijn leverbaar met een soepel handgeschakelde transmissie met 5 versnellingen, die nauwkeurig op de kenmerken van iedere motor is afgestemd.

Soepel en zuinig met de Ford PowerShift
De 1.0-liter EcoBoost benzinemotor is leverbaar met de Ford PowerShift automatische transmissie. Ford PowerShift combineert het gemak van een automatische transmissie met de controle van een handgeschakelde transmissie. Deze zestraps automaat met dubbele koppeling stelt vooraf de volgende versnelling in en schakelt messcherp op en terug zonder het vermogen te onderbreken. Hierdoor rijdt u niet alleen soepeler en plezieriger, maar er wordt ook minder brandstof verbruikt en de CO2-uitstoot is lager in vergelijking tot een normale automatische transmissie.

Nog zuiniger?
Besparen bij stilstand
Auto-Start-Stop is een technologie die de motor automatisch uitschakelt als de auto stilstaat. Bijvoorbeeld voor een verkeerslicht. Voor functies zoals airconditioning en de radio blijft de stroomvoorziening behouden. Starten gaat automatisch zodra u de koppeling intrapt om weg te rijden. Dankzij deze technologie kunt u het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot in stadsverkeer en bij stilstaand en langzaam rijdend verkeer tot wel 10% verlagen.

Besparen door slim rijden
Wat is het effect van uw rijstijl op het brandstofgebruik? Die informatie wordt u door het innovatieve Ford Eco Mode-systeem verschaft. Het systeem evalueert continu de effecten van uw rijstijl en laat u weten hoe u het brandstofverbruik kunt verlagen.

Besparen op accu laden
Conventionele systemen geven tijdens het rijden permanent voeding aan de accu. Dat hoeft niet meer. Met Smart Regenerative Charging wordt de accu alleen opgeladen als het echt nodig is en wanneer dat het efficiëntst kan gebeuren. Tijdens het afremmen bijvoorbeeld. Dan zet de nieuwe technologie de remkracht om in elektrische energie die de accu helpt opladen terwijl u rijdt. Alle beetjes helpen om brandstof te besparen en een lagere uitstoot te bewerkstelligen.

Besparen met schakelen
Dat kan met de schakelindicator. Een lampje in het instrumentenpaneel geeft aan wanneer u het beste kunt schakelen voor een maximale brandstofbesparing. Het is een eenvoudige, maar doeltreffende manier om tijdens iedere rit zuiniger te rijden.
Ford Fiesta veiligheid
Euro NCAP Advanced onderscheiding
Het Ford MyKey systeem is onderscheiden met een Euro NCAP Advanced award. Deze hoge onderscheiding erkent alleen de meest geavanceerde technologieën die de gevolgen van een aanrijding beperken of voorkomen. Het is een bewijs van Ford's inzet voor veiligheid. In totaal heeft Ford-technologie zeven Euro NCAP Advanced awards verworven.

Emergency Assistance bij een ongeluk
Het geavanceerde SYNC-systeem omvat de met een Advanced Award bekroonde SYNC-functie Emergency Assistance*. Mocht u ooit betrokken zijn bij een ongeval, dan wordt Emergency Assistance ingeschakeld zodra er een airbag in werking is getreden of door een uitgeschakelde brandstofpomp. Zolang uw mobiele telefoon met SYNC verbonden is, zal Emergency Assistance het alarmnummer bellen en deze in de lokale taal doorgeven dat er een ongeval heeft plaatsgevonden en waar de auto zich bevindt.
* Emergency Assistance werkt vooralsnog niet in Nederland maar wel in meer dan 30 andere Europese landen. U kunt natuurlijk wel altijd zelf 112 bellen via SYNC.

Hulp bij hellingproef
Vanuit stilstand wegrijden is niet altijd even makkelijk. Hill Start Assist is echter een welkom hulpje. Zodra u de rem loslaat handhaaft het systeem de remkracht op de wielen gedurende 2,5 seconden. Hierdoor heeft u voldoende tijd om het gaspedaal te bedienen en de auto op te laten trekken. Het is ook een handige functie bij het starten en stoppen op een gladde ondergrond.

Uw Fiesta stopt op tijd
Rijdende in druk spitsverkeer kan het zomaar gebeuren dat u ongemerkt op een voorligger botst. Het innovatieve Active City Stop-systeem helpt u dit te voorkomen. In langzaam rijdend verkeer, bij snelheden tot 30 km/u, detecteert het systeem als de auto voor u plotseling stopt en laat de Fiesta vervolgens automatisch afremmen. Active City Stop is bekroond met een Euro NCAP Advanced Award.

Controle onder alle omstandigheden
ESP is een elektronisch stabiliteitsprogramma dat de voortgang van uw Fiesta in het oog houdt. Wijkt u plotseling af van uw rijrichting, bijvoorbeeld door een slip, dan grijpt het programma direct in, corrigeert vervolgens uw positie op de weg en helpt u de auto onder controle te houden. ESP helpt ook bij een noodstop. In dat geval maximaliseert het systeem de effectiviteit van het remmend vermogen.

Airbags in elke hoek
De Fiesta wordt standaard geleverd met airbags voor de voorste inzittenden, curtainairbags, zij-airbags en een knie-airbag. De curtainairbags beschermen het hoofd tegen letsel van zijdelingse botsingen. De zij-airbags beschermen het lichaam bij zijdelingse botsingen. De airbag van de passagier kunt u deactiveren met een schakelaar. Dat is nodig als u een baby of peuter in een naar achter gerichte kinderstoel meeneemt. Een indicatielampje in het dashboard geeft aan als de airbag is uitgeschakeld.

Snelle actie bij lekke band
Ook daarvoor beschikt de Fiesta over een signalering. Het heet TPMS (Tyre Pressure Monitoring System). Dit systeem waarschuwt met een pictogram in het instrumentenpaneel als tijdens het rijden een band spanning verliest. Zo krijgt u de kans om op een veilige manier te stoppen om het probleem te verhelpen.

Parate veiligheid
De Fiesta is uitgerust met een stijve, schokabsorberende carrosserie en een geavanceerde stoel- en veiligheidsgordeltechnologie om de kans op letsel tijdens een ongeval te beperken. Het geavanceerde Intelligent Protection System (IPS) coördineert diverse veiligheidssystemen om u en uw passagiers te beschermen.

Betere remcontrole
Voor snel en effectief remmen is meer nodig dan hard op het pedaal drukken. Maar de controle daarop kunt u aan de Fiesta overlaten. De auto is uitgerust met een antiblokkeersysteem (ABS) en een elektronische remkrachtverdeling (EBD) die samenwerken om de auto beheerst tot stilstand te brengen. Daarnaast zorgt Emergency Brake Assist (EBA) ervoor dat de volledige remkracht tijdens een noodsituatie beschikbaar komt. Het systeem registreert hoeveel druk u op het rempedaal uitoefent en verhoogt de remdruk automatisch als dat nodig is.

Dimmende binnenspiegel
U rijdt in het donker en wordt via de binnenspiegel verblind door een achter u rijdende auto. Dat hoeft niet meer. De innovatieve, automatisch dimmende binnenspiegel in de Fiesta detecteert verblindend licht en schakelt zelf over naar de gedimde instelling. Zichtbaar met LED Geavanceerde, energie efficiënte LED dagrijverlichting zorgt ervoor dat u zowel overdag als ‘s-avonds duidelijk zichtbaar bent.

Centrale sluiting
Portieren en elektrisch bedienbare ramen kunt van afstand centraal openen en sluiten met behulp van uw sleutel. Een dubbele vergrendeling voorkomt dat een indringer de portieren vanaf de binnenkant kan ontgrendelen. Daarnaast is er nog de PATS startblokkering. Hierdoor kan de motor alleen met de voorgeprogrammeerde contactsleutel worden gestart.

Prestaties & maten

Tankinhoud
35 liter
Acceleratie 0-100 km/u
10,5 sec
Verbruik snelweg
3,6 L/100km
CO2 uitstoot
87 gr/km
Topsnelheid
185 km/u
Verbruik stad
5,4 L/100km
Verbruik gecombineerd
4,3 L/100km
Energielabel
Energielabel B
4040mm
 
mm
 
1476mm
 
1735mm