Edge

v.a. € 70805
OverzichtDesignRijervaringVermogen en efficiëntieVeiligheid
Het topmodel van onze SUV-serie: de nieuwe Ford Edge. Ontworpen voor de top. Ongeëvenaard in prestaties en verfijnde techniek. Met zijn ultramodern design en robuuste uitstraling is de Edge een SUV als geen ander. Herkenbaar als een Ford en toch onderscheidend en vol karakter. Een tikje brutaal, eigenzinnig en in één woord de beste SUV van dit moment.

Een in het oog springend ontwerp met natuurlijke lijnen gecombineerd met veel functionele details, dat is de Ford Edge. U ziet en ervaart kracht, betrouwbaarheid en ongekend comfort. Maak een proefrit en ontdek de Edge. Ervaar zelf de eenwording van luxe, design en technisch raffinement. Neem contact op met Auto Molenaar dan maken we een afspraak voor een proefrit.

Adaptive Steering
Adaptive Steering maakt rijden moeiteloos, zelfs waar nauwelijks ruimte is om te manoeuvreren. Het optionele Adaptive Steering scant continu de rijomstandigheden en optimaliseert de overbrengingsverhouding naar het stuurwiel. Zodoende beschikt u altijd over optimaal stuurgemak: bij lage snelheden, tijdens het parkeren en op hogere snelheid waar een steviger stuurgevoel prettiger is.

Active Noise Control
Active Noise Control onderdrukt hinderlijk geluid. Het systeem meet storende geluidsgolven (zoals lawaai van de motor) en scheidt deze van de geluiden die u wel wilt horen. Zoals muziek, nieuws en gesprekken met uw passagiers. Wilt u in stilte genieten van uw reis, of heeft u uw aandacht nodig voor omstandigheden in het verkeer? Active Noise Control bezorgt u het geluid van de stilte.
Exterieur
De Ford Edge is een weerspiegeling uw levensstijl. Modern, een tikje brutaal, eigenzinnig en overtuigend in elk detail.

Interieur
Harmonieus, stijlvol en functioneel. Ongeëvenaarde luxe, hoogstaande technologie en minutieuze aandacht voor functionele details. Het stijlvolle interieur ademt de sfeer van functionele luxe. De Ford Edge biedt in het luxe interieur plaats voor vijf volwassenen. Superieure stijlelementen zoals satijn zilver en ebbenhout zwart domineren het interieur waar Active Noise Control hinderlijke geluidsgolven onderdrukt en zorgt voor stilte in het kostbare interieur.

Velgen - de finishing touch
20 inch en speciaal ontworpen voor de Ford Edge. Dark Tarnish (specifiek voor de Ford Edge Sport)

Kleuren
De kleur die u kiest, zegt iets over wie u bent en waar u voor staat. Het kleurenpalet van de Ford Edge laat u de keuze om een persoonlijke touch aan het ontwerp te geven. Het kleurenpalet van de Ford Edge is zodanig dat er altijd een kleur is die perfect bij u past. Vraag naar de kleurmogelijkheden in de showroom.

Interieur
De beste materialen, perfect afgewerkt en harmonieus verwerkt in een palet van complementaire kleurtonen. Rijden wordt reizen in een weldadige omgeving.

Overtuigende prestaties
De Ford Edge is ontworpen om topprestaties te leveren onder alle omstandigheden en elke snelheid. Gesteund door een uitstekende wegligging en geavanceerde systemen weet de Edge iedere rit opnieuw te overtuigen.

Adaptive Steering
Maakt rijden moeiteloos, zelfs waar nauwelijks ruimte is om te manoeuvreren. Het optionele Adaptive Steering scant continu de rijomstandigheden en optimaliseert de overbrengingsverhouding naar het stuurwiel. Zodoende beschikt u altijd over optimaal stuurgemak: bij lage snelheden, tijdens het parkeren en op hogere snelheid waar een steviger stuurgevoel prettiger is.

Spraakbediening
Het Ford SYNC 2 infotainment systeem kunt u met gesproken opdrachten bedienen. Maakt niet uit wat: muziek, telefoon, navigatiesysteem of klimaatbeheersing. Naast spraakbediening kunt u ook kiezen voor het 8"-kleurentouchscreen. U kunt zelfs een lijst van lokale restaurants opvragen door te zeggen 'Ik heb trek', of open de Michelingids om u te helpen bij het kiezen en reserveren, en/of vind een hotel in de buurt. Wifi-connectiviteit is met een USB-modem beschikbaar via hotspots. En Ford Emergency Assistance kan automatisch het alarmnummer bellen in geval van een ongeluk.

Grip on demand
De Edge is uitgerust met een intelligent All-Wheel Drive-systeem (AWD) dat reageert op veranderende terreinomstandigheden. Het systeem doseert en verdeelt het vermogen naar de wielen die de meeste grip nodig hebben. Het wordt alleen geactiveerd als het nodig is, waardoor brandstof bespaard wordt zolang het systeem niet ingeschakeld is. Op het AWD-informatiescherm kunt u zien hoeveel vermogen naar afzonderlijke wielen gestuurd wordt.

Superieur licht
De adaptieve Ford Dynamic LED-koplampen leveren een nauwkeurig lichtpatroon en een superieur helder licht. LED-richtingaanwijzers vervangen de traditionele knipperlichten en lichten opeenvolgend op voor een betere zichtbaarheid. De Glare Free High Beam-koplampen reageren op rijomstandigheden en passen zichzelf aan zonder anderen te verblinden. De nieuwe koplampen/lichten volgen uw rijrichting, ook als u een bocht neemt en verlichten zodoende permanent het wegdek voor uw auto. Dagrijverlichting maakt deel uit van het LED-systeem

Breedbeeld naar voren
U ziet wat eraan komt, zelfs als u vanuit een parkeerplek een drukke weg op wilt rijden. Dat verzorgt de optionele camera aan de voorzijde van uw auto. Het livebeeld geeft een spilt-screen beeld van het verkeer en eventuele voetgangers aan beide zijden van de auto.

Verkeersborden spotten
Traffic Sign Recognition let op de verkeersborden voor snelheid of inhalen en projecteert het betreffende bord op het instrumentenpaneel.

Binnen de lijnen rijden
Het Lane Keeping System signaleert als u ongewild buiten de lijnen van uw rijstrook komt. Met een naar voren camera detecteert het systeem de positie van uw auto en geeft een waarschuwing als u de rijstrook verlaat. Reageert u niet, of te laat, dan kan Lane Keeping Alert bijsturen om u weer terug te leiden naar de rijstrook. Het systeem wordt automatisch uitgeschakeld bij snelheden onder 65 km/u en kan desgewenst handmatig worden uitgezet.

Veilige cruise control
Adaptive Cruise Control-technologie gaat een stap verder dan een normale cruise control. Het systeem werkt met een ingebouwde radar die bij het naderen van een voorligger de snelheid automatisch aanpast. Zodra de weg voor u weer vrij is, versnelt de auto naar de ingestelde snelheid. De ACC beschikt ook over Forward Alert, een controlesysteem dat u waarschuwt als u een voorligger te dicht nadert.

Stel uw eigen limiet
De Speed Limiter-functie maakt deel uit van de cruise control. U stelt er de gewenste topsnelheid mee in. De auto zal deze snelheid niet overschrijden, zodat u uw ogen op de weg kunt houden. Als u sneller wilt rijden, hoeft u alleen maar het gaspedaal verder in te trappen.

In de blinde hoek kijken
Inhalen terwijl er een auto naast u rijdt kan niet meer. De blinde hoek assistent in de Ford Edge helpt u om veilig van rijstrook te veranderen. RADAR-sensoren scannen het verkeer aan beide zijden van de auto en waarschuwen u met een oranje waarschuwingslampje in de buitenspiegel als aan de desbetreffende kant een voertuig rijdt.

Extra oog op het verkeer
In het drukke verkeer ziet u makkelijk iets over het hoofd, zeker als u achteruit rijdt. Cross Traffic Alert helpt u het naderend verkeer waar te nemen. Het is een geheel nieuwe technologie die is toegevoegd aan het Blind Spot Information System (BLIS). Laten we het even uitleggen: als u achteruit een parkeerplaats verlaat is het vrijwel uitgesloten dat u volledig zicht heeft op de verkeerssituatie. Cross Traffic Alert signaleert het naderend verkeer voor u en laat tegelijk een lampje branden in de buitenspiegel aan de zijde waar het verkeer nadert.

Hulp bij hellingproef
Hill Start Assist helpt u weg te rijden vanaf een helling. Zodra u de rem loslaat handhaaft het systeem de remkracht op de wielen gedurende 2,5 seconden. Hierdoor heeft u voldoende tijd om het gaspedaal te bedienen en de auto op te laten trekken. Het is ook een handige functie bij het starten en stoppen op een gladde ondergrond.

Aanhanger in het gareel
Trailer Sway Control controleert het gedrag van uw aanhangwagen. Zodra deze begint te deinen of te slingeren vermindert het systeem de snelheid van de auto om de beweging te dempen. Het systeem remt de snelheid af door het motorkoppel te verlagen in combinatie met een geleidelijk verhoging van de remdruk.

Maximale bochtbeheersing
Torque Vectoring Control scant 100 keer per seconde het wegdek en doseert aan de hand van die informatie de aandrijfkracht en de remkracht voor elk van de voorwielen. De toepassing van deze techniek maximaliseert de koersvastheid en verhoogt de dynamische rijcapaciteiten. Het in- en uitsturen van bochten en het slechten van hobbels en obstakels verloopt dankzij het systeem met een groot gevoel van maximale controle.

Adaptive Steering
Maakt rijden moeiteloos, zelfs waar nauwelijks ruimte is om te manoeuvreren. Power Assisted Steering scant continu de rijomstandigheden en optimaliseert de overbrengingsverhouding naar het stuurwiel. Zodoende beschikt u altijd over optimaal stuurgemak: bij lage snelheden, tijdens het parkeren, en op hogere snelheid waar een steviger stuurgevoel prettiger is. Drift Control houdt ook rekening met zijwind en andere rijomstandigheden.

Comfort en gemak
Ongeëvenaard comfort
The Ford Edge is een superieur comfortabele auto die door middel van hoogstaande technologie en aandacht voor details het algehele comfort naar een ongeëvenaard hoog niveau brengt.

Geluid van de stilte
Active Noise Control is ontworpen om ongewenst interieurgeluid terug te dringen. U kunt met het bedieningspaneel het geluid dat u wilt horen, zoals dat van gesprekken en muziek, scheiden van ander geluid, zoals de normale rijgeluiden. Het systeem onderdrukt ongewenst geluid door middel van zogenaamde 'witte ruis'.

Handsfree achterklep
Kent u dat, de achterklep openen terwijl u uw handen vol heeft? De handsfree achterklep in de Ford Edge biedt uitkomst. Haal uw voet eenvoudig onder de achterbumper van de auto door en de KeyFree-afstandsbediening geeft een signaal waardoor de klep automatisch opent of sluit.

Ontspannen in- en uitparkeren
Dankzij een combinatie van verschillende technologieën doet Cross Traffic Alert veel meer dan automatisch insturen bij achteruit of vooruit inparkeren. De Park Out Assist helpt het u ook bij het uitparkeren. Het Parallel en Perpendicular Parking-systeem vindt een geschikte plek als u erlangs rijdt. Vervolgens zal de auto automatisch inparkeren. U hoeft alleen het gas, de versnellingen en de remmen te bedienen. De instructies staan op het scherm en u hoort signalen.

Sensoren helpen bij het parkeren
Sensoren vóór en achter de auto meten de afstand ten opzichte van eventuele obstakels en geven een waarschuwingssignaal als u te dicht nadert. Ze vereenvoudigen inparkeren en verlenen zekerheid over de manoeuvre.

Eenvoudig achteruitrijden
Schakel de auto in zijn achteruit en de achteruitrijcamera wordt automatisch geactiveerd. Op het scherm in de middenconsole ziet u precies wat zich achter de auto bevindt, ook de voor uw ogen onzichtbare paaltjes, vuilnisbakken en lage muurtjes… Het systeem toont ook virtuele richtlijnen om u te helpen in de allerkleinste parkeerruimtes te parkeren.

Press-button parkeerrem
Auto stil, handrem aan. In de Ford Edge is de traditionele handrem vervangen door een elektronische knop. Met een schakelknop op de middenconsole bedient u de handrem, waardoor op het console meer ruimte is voor andere zaken. Bovendien werkt de knop sneller en makkelijker.

Ruimte om te reizen
Comfortabel reizen met vijf volwassen personen is alleen mogelijk als er voldoende ruimte is. Geen punt in de nieuwe Ford Edge. Dankzij vijf ruime stoelen in twee rijen en een 60/40 deelbare achterbank heeft niemand iets te klagen over de beschikbare ruimte. Ook voor kleine spullen en een ruime gezinshoeveelheid bagage biedt de Edge meer dan voldoende ruimte.

Bepaal uw eigen sfeerlicht
Alle bedieningsfuncties zijn in donker verlicht in een moderne kleur ijsblauw. Maar er is ook sfeerverlichting in vijf kleuren. Deze verlichting bepaalt de stemming in de auto tijdens reizen door de donkerte van de nacht. U kunt zelfs kleuren combineren en opslaan in de functie MyColour.

Handsfree zonder gedoe
Met het Ford KeyFree System vergrendelt en ontgrendelt u de auto zonder dat u daarvoor de autosleutel uit uw zak of tas moet halen. Deze optie komt goed van pas als u uw handen vol hebt

Slimme sleutel
Met Ford MyKey® kunt u de functionaliteit van een aantal functies in de Edge beperken. Bijvoorbeeld als u de auto uitleent. U kunt dan de maximumsnelheid, een herinnering voor het omdoen van de veiligheidsgordel en zelfs het maximumvolume voor het audiosysteem instellen. Misschien wordt het daardoor ook wat makkelijker om uw kostbare Ford Edge uit te lenen.

Panoramadak
Lichtvenster of bijna cabrio. Het uit twee delen bestaande panoramadak kan naar achteren worden geopend, of gekanteld voor een extra luchtcirculatie. U en uw passagiers reizen door licht en ruimte in het comfort van de Edge. Het reflecterende glas houdt uw hoofd koel en beschermt tegen schadelijke uv-straling. Bovendien kunt u met één druk op de knop een zonwerend rolgordijn open of sluiten.

Stoelen met temperatuurinstelling
In combinatie met leren bekleding kunt u op de Sport en Titanium-modellen temperatuurregeling bestellen. U kunt de stoelen verwarmen, of juist koelen, afhankelijk van wat u verkiest. Ook uw passagiers op de achterbank kunnen delen in dit comfort. Dankzij het verwarmde stuur wordt rijden in vrieskou ook een stuk aangenamer.

Hifi-geluid
Compleet audiosysteem met negen speakers en Ford SYNC 2. Met deze standaarduitrusting biedt de Ford Edge spraakgestuurde functionaliteiten en een uitzonderlijke hifi geluidskwaliteit. Het optionele Premium Sony-systeem met DAB-radio gaat nog een stap verder. En dat ligt niet alleen aan de 12 speakers door het hele interieur.

Imponerend op elk gebied
Ontworpen voor de top en ongeëvenaard in prestaties en verfijnde techniek. In de Ford Edge zijn optimale prestaties, brandstofverbruik en sublieme rijeigenschappen samengesmolten in een uniek concept dat compromisloos voor elke taak is berekend.

Geavanceerde wielophanging
Het beste opnieuw uitgevonden: achter een nieuw ontwikkelde multi-link ophanging en voor een verdere ontwikkeling van het MacPherson-systeem. Resultaat een uitstekende beheersing van de wielen en een perfect rijgedrag. 

Ultramodern dieselvermogen
Een geavanceerde 2.0-liter TDCi met keuze uit twee vermogens: 180 pk en 210 pk. Beide varianten zijn uitgerust met de nieuwste motortechnologie voor maximale prestaties, een hoger koppel en lager brandstofverbruik terwijl ze gelijkertijd minder uitlaatgassen produceren.
• 180 pk. 400 Nm koppelvermogen. 5,8 l/100km. CO2, 149g/km.
• 210 pk. 450 Nm koppelvermogen. 5,9 l/100km. CO2, 152g/km.

De Bi-Turbomotor heeft twee turbochargers en biedt nog betere prestaties en efficientie. De primaire turbo werkt op lagere snelheden en geeft u een extra boost als u die nodig hebt, zoals wanneer u vanuit een kruispunt het rijdende verkeer indraait. Ondertussen werkt de tweede turbo op hogere snelheden, bijvoorbeeld als u een langzamer voertuig inhaalt. En de Bi-Turbomotor verwarmt uw cabine sneller dan een conventionele motor. Dit vermindert de slijtage aan de onderdelen, het verbetert het brandstofverbruik en helpt u sneller op gang te komen tijdens koudere ochtenden.

Snel handmatig schakelen
De handgeschakelde 6- versnellingsbak biedt een hoog koppelvermogen en laat u soepel, snel en nauwkeurig schakelen. De schakel indicator op het instrumentenpaneel geeft een indicatie van de beste schakelmomenten met op oog op een maximale brandstofbesparing.

Automaat met 6 versnellingen
De Powershift 6-speed automatische versnellingsbak biedt de makkelijkste manier om het volledige potentieel van uw motor te benutten. De dubbele koppeling garandeert snelle schakeltijden en laat u naadloos versnellen. De PowerShift maakt het rijden niet alleen soepeler, maar bespaart ook brandstof en verlaagt de CO2-uitstoot in vergelijking met een gewone automaat.

Vingervlug schakelen
Schakelflippers aan het stuur zijn makkelijk, snel en veilig. Deze optie maakt het mogelijk om met beide handen aan het stuur te schakelen. Kies voor een automatische versnellingsbak met de optie Automatic Paddle Shift Controls. Met deze optionele voorziening kunt u met uw vingertoppen schakelen, zelfs terwijl u de Edge uit een bocht accelereert.

Brug open, motor uit
Stil staan voor de brug, voor een stoplicht, of in de file, dan heeft u de motor even niet nodig. Auto Start-Stop schakelt de motor automatisch uit, terwijl functies als de ventilatie, de radio en Ford SYNC voeding houden. Zodra u het gaspedaal indrukt en de eerste versnelling selecteert, start het systeem de auto opnieuw.

Slim accu laden
Conventionele systemen geven tijdens het rijden permanent voeding aan de accu. Dat hoeft niet meer. Met Smart Regenerative Charging wordt de accu alleen opgeladen als het echt nodig is en wanneer dat het efficiëntst kan gebeuren. Tijdens het afremmen bijvoorbeeld. Dan zet de nieuwe technologie de remkracht om in elektrische energie die de accu helpt opladen terwijl u rijdt.

Meer stroomlijn, minder brandstof
Daarvoor dient het Active Grille Shutter-systeem. Bij langzaam rijden blijft de grilleventilatie open om de motor te koelen. Wanneer uw snelheid toeneemt, sluit het systeem de ventilatieopeningen om de stroomlijn te verbeteren. Hierdoor verbetert het brandstofverbruik, waardoor op den duur aanmerkelijke besparingen bereikt kunnen worden.

Ontwerp verbetert luchtweerstand
Front Aero Curtains passen in openingen aan de buitenkant van de voorbumper en sturen de wind naar de draaiende wielen en via de openingen in de wielkasten. Het effect van de hoge snelheidslucht rond de wielen vermindert luchtweerstand en verbetert zowel de prestaties als het brandstofverbruik.
Veiligheid standaard
De Ford Edge is van huis uit uitgerust met de modernste veiligheidssystemen. Zelden was er een auto die u en uw passagiers meer zekerheid bood dan de nieuwe Ford Edge.

Systemen om mensen te beschermen
U doorkruist de stad, kiest uw weg, versnelt, buigt af en zoekt waar u moet zijn. Meestal gaat het goed, soms bijna goed. Pre-Collision Assist met Pedestrian Detection helpt u mensen te zien die uw weg kruizen en waarschuwt als u niet op tijd reageert. En als het nodig is remt het systeem automatisch. Het systeem werkt ook als uw route wordt geblokkeerd door grote objecten. Het wordt ingeschakeld bij snelheden van 80 km/u en lager.

Optimaal beschermd op de achterbank
Opblaasbare gordels met de functie als een airbag zijn een unieke innovatie. In de Ford Edge kunnen de twee buitenste zitplaatsen achterin worden uitgerust met deze speciale gordels. Bij een botsing blazen de gordels zichzelf op en verdelen de impact over een veel groter gebied dan bij een gewone gordel het geval zou zijn.

Extra remkracht
Emergency Brake Assist (EBA) verhoogt automatisch de remdruk wanneer dat nodig is om bij een noodstop tijdig tot stilstand te komen. Daarvoor registreert het systeem de door u toegepaste remdruk en past het zo nodig aan.

Emergency Assist in buitenland
Emergency Assist kan levens redden. Dit onderdeel van Ford SYNC kan automatisch in contact treden met de alarmcentrale als bij een ongeluk de airbag geactiveerd wordt, of de benzinepomp zichzelf uitschakelt. Het systeem kan cruciale informatie, zoals uw gps-coördinaten, doorgeven, zelfs wanneer u bewusteloos bent. Helaas werkt het vooralsnog niet in Nederland, maar wel in 30 andere landen. Via Ford Sync kunt u natuurlijk wel altijd 112 bellen.

Wakker sturen
Driver Alert houdt u wakker tijdens het rijden. Het systeem bewaakt voortdurend uw rijgedrag en weet wanneer uw rijgedrag door vermoeidheid verandert. Dan verschijnt op het display een waarschuwingspictogram dat u voorstelt om even te pauzeren.

Veilig voor kinderen
Met de vier ISOFIX-bevestigingspunten voor kinderstoelen achterin, is de Ford Edge ruimschoots voorbereid voor het veilig vervoeren van jonge kinderen.

Rolcontrole
Roll Stability Control is een systeem dat waakzaam is op het omvallen of kenteren van een beladen aanhanger. Dreigt zoiets te gebeuren, dan verlaagt het systeem het vermogenskoppel en verhoogt geleidelijk de remdruk, totdat de combinatie weer onder controle is.

De veiligheidsbalans van samenwerkende systemen
De Ford Edge is uitgerust met een reeks van veiligheidssystemen om u en uw passagiers te beschermen. Optimale bescherming bestaat uit samenwerkende systemen die gezamenlijk in werking treden op het moment dat zich een aanrijding of ongeval voordoet. Het Intelligent Protection System (IPS) coördineert een serie veiligheidsvoorzieningen voor maximale bescherming van u en uw passagiers. Naast een schokabsorberende carrosserie, worden alle inzittenden beschermd door een reeks airbags en geavanceerde veiligheidsgordelsystemen.

Controle op weggedrag
De auto is uitgerust met Elektronic Stability Control (ESC), een reeks technologieën die ontworpen is om u nog meer controle over uw voertuig te geven. Sensoren detecteren plotselinge wijzigingen in richting of rem- of rijgedrag, waardoor u de controle zou kunnen verliezen. ESC stelt vervolgens de snelheid van elk wiel nauwkeurig bij om de stabiliteit van de auto te vergroten en slippen te voorkomen. ESC-functies omvatten Hill Start Assist, Emergency Brake Assist en Electronic Brake Prefill.

Noodstop voorbereiden
Electronic Stability Control is in staat potentiële noodstoppen te herkennen. Als dat het geval is wordt het remsysteem onmiddellijk op die situatie voorbereid door de opening tussen de remblokken en -schijven direct te sluiten. Deze technologie verkort de remweg van de auto.

Geavanceerde airbags
De Ford Edge is uitgerust met een geavanceerd systeem van airbags die het bekken en de borstkas van de voorste passagiers beschermen. Daarnaast bestaat de optie voor het plaatsen van zij-airbags en opblaasbare airbags voor de twee buitenste stoelen achterin.

Prestaties & maten

Tankinhoud
68 liter
Acceleratie 0-100 km/u
9,9 sec
Verbruik snelweg
5.4 L/100km
CO2 uitstoot
149 gr/km
Topsnelheid
200 km/u
Verbruik stad
6.4 L/100km
Verbruik gecombineerd
5.8 L/100km
Energielabel
Energielabel D
4808mm
 
2825mm
 
1692mm
 
1928mm